(Photo by Egidijus Bielskis on Unsplash)
Ako ste u potrazi za idejom za osvježavajućim i aromatičnim obrokom, podsjećamo da je uvijek zanimljiva opcija ljeti – krumpir salata.
Ova se konkretno razlikuje od klasične verzije, a u njoj možete uživati kao u laganom prilogu ili kao u samostalnom obroku.
Ključni sastojak je sumak, začin s lagano kiselkastim okusom, koji se često koristi u bliskoistočnoj i mediteranskoj kuhinji, a koji dodaje blagu dozu pikantnosti.
Prvo skuhajte krumpire (neoguljene) u slanoj vodi oko 20 minuta, dok ne postanu mekani, ali i dalje čvrsti. Ocijedite ih, ostavite da se malo ohlade, ogulite i narežite na kockice.
U velikoj posudi kombinirajte narezane krumpire, crveni luk, peršin, kisele krastavce, masline, kapare i sušene rajčice. Lagano promiješajte.
Prelijte sve maslinovim uljem i balzamičnim octom. Dodajte sol, sumak i čili pahuljice. Pažljivo promiješajte kako biste začine ravnomjerno rasporedili, a da pritom krumpiri ostanu cijeli.
Probajte salatu i po potrebi dodajte još soli ili octa. Poslužite odmah na sobnoj temperaturi ili rashladite – oba načina su odlična!
Dobar tek!