KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Mediteranska krumpir salata

| Autor: life
(Photo by Egidijus Bielskis on Unsplash)

(Photo by Egidijus Bielskis on Unsplash)


Ako ste u potrazi za idejom za osvježavajućim i aromatičnim obrokom, podsjećamo da je uvijek zanimljiva opcija ljeti – krumpir salata.

Ova se konkretno razlikuje od klasične verzije, a u njoj možete uživati kao u laganom prilogu ili kao u samostalnom obroku.

Ključni sastojak je sumak, začin s lagano kiselkastim okusom, koji se često koristi u bliskoistočnoj i mediteranskoj kuhinji, a koji dodaje blagu dozu pikantnosti.

Sastojci

  • 4–5 srednjih krumpira
  • 1 manji crveni luk, tanko narezan
  • 90 g crnih maslina, nasjeckanih
  • 3 mala kisela krastavca, nasjeckana
  • 45 g kapara
  • par prstohvata nasjeckanog svježeg peršina
  • 5–6 sušenih rajčica, nasjeckanih
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 1 žlica sumaka
  • ½ žličice čili pahuljica
  • sol po ukusu

Priprema

Prvo skuhajte krumpire (neoguljene) u slanoj vodi oko 20 minuta, dok ne postanu mekani, ali i dalje čvrsti. Ocijedite ih, ostavite da se malo ohlade, ogulite i narežite na kockice.

U velikoj posudi kombinirajte narezane krumpire, crveni luk, peršin, kisele krastavce, masline, kapare i sušene rajčice. Lagano promiješajte.

Prelijte sve maslinovim uljem i balzamičnim octom. Dodajte sol, sumak i čili pahuljice. Pažljivo promiješajte kako biste začine ravnomjerno rasporedili, a da pritom krumpiri ostanu cijeli.

Probajte salatu i po potrebi dodajte još soli ili octa. Poslužite odmah na sobnoj temperaturi ili rashladite – oba načina su odlična!

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama