KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pohani oslić - jednostavno, hrskavo i ukusno

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pohani oslić jedno je od onih jela koje nas mirisom i okusom vraća u djetinjstvo, na obiteljske ručkove petkom ili na ljetne dane uz more. Lagana riba, nježnog okusa, brzo se priprema i lako prilagođava različitim prilozima. Poslužite ga s krumpir-salatom, blitvom na lešo ili klasičnim pomfritom – i imate kompletan ručak za prste polizati.

Sastojci

  • 600 g fileta oslića (svježih ili odmrznutih)
  • sol, papar
  • sok od pola limuna
  • brašno (glatko)
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema

Ako koristite smrznuti oslić, najprije ga u potpunosti odmrznite i dobro posušite kuhinjskim papirom.

Filete posolite, popaprite i nakapajte limunovim sokom. Ostavite da kratko odstoje (10–15 minuta) kako bi upili začine.

Pripremite tri posudice: jednu s brašnom, jednu s razmućenim jajima i jednu s krušnim mrvicama.

Svaki filet prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa u krušne mrvice. Lagano pritisnite mrvice dlanom da se bolje zalijepe.

U dubljoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Kada se ulje zagrije, pržite filete 3–4 minute sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Vadite na papirnate ubruse kako bi se upio višak masnoće.

Posluživanje

Pohani oslić poslužite uz krišku limuna, kuhani krumpir, blitvu, zelenu salatu ili pomfrit. Ukusan je i hladan, primjerice u sendviču ili ribljoj salati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama