Ilustracija (Unsplash)
Piletina ne mora biti dosadna! Često korištena namirnica može se spremati na razne načine, svakog dana u tjednu i ako ste malo kreativni, svaki put može biti kao da jedete u luksuznom restoranu. Danas vam donosimo recept za fina pileća prsa u laganom umaku od meda.
Piletinu narežite na četiri odreska te posolite i popaprite sa svake strane. Dobro pobrašnite, a višak otresite.
U tavi na jakoj vatri otopite 40 g maslaca, dodajte piletinu i pržite 2-3 minute pa okrenite i drugu stranu pržite minutu. Smanjite vatru dodajte narezani češnjak i ostatak maslaca pa kratko pržite uz miješanje.
U smjesu potom dodajte umak od soje, ocat i med te protresite tavu da se sastojci sjedine. Pustite da umak zavrije, pa kuhajte dok se ne zgusne. Piletinu nekoliko puta okrenite u umaku i maknite s vatre.
Servirajte toplo uz omiljeni prilog te sve prelijte ostatkom umaka. Dobar tek!
Izvor: Index