kuhajte s glasom istre

Recept dana: Piletina u umaku od meda

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Piletina ne mora biti dosadna! Često korištena namirnica može se spremati na razne načine, svakog dana u tjednu i ako ste malo kreativni, svaki put može biti kao da jedete u luksuznom restoranu. Danas vam donosimo recept za fina pileća prsa u laganom umaku od meda.

Sastojci za četiri osobe

  • 500 g pilećih prsa
  • sol i papar
  • 30 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica jabučnog octa
  • žlica soja umaka
  • 100 g meda

Priprema

Piletinu narežite na četiri odreska te posolite i popaprite sa svake strane. Dobro pobrašnite, a višak otresite.

U tavi na jakoj vatri otopite 40 g maslaca, dodajte piletinu i pržite 2-3 minute pa okrenite i drugu stranu pržite minutu. Smanjite vatru dodajte narezani češnjak i ostatak maslaca pa kratko pržite uz miješanje.

U smjesu potom dodajte umak od soje, ocat i med te protresite tavu da se sastojci sjedine. Pustite da umak zavrije, pa kuhajte dok se ne zgusne. Piletinu nekoliko puta okrenite u umaku i maknite s vatre.

Servirajte toplo uz omiljeni prilog te sve prelijte ostatkom umaka. Dobar tek!

Izvor: Index

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter