Ilustracija (Pexels)
Ako tražite ideju za ljetni ručak, isprobajte salatu od kvinoje s puno sezonskog povrća. Osvježavajuća, hrskava i ukusna – priprema traje veoma kratko, a biti će odlična za ručak kod kuće, ili pak za ponijeti na posao.
Prvo skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju.
Dok se hladi, u velikoj zdjeli za posluživanje pomiješajte slanutak, krastavac, papriku, luk i peršin. Stavite sa strane.
U maloj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok od limuna, ocat, češnjak i sol. Miksajte pjenjačom dok se ne sjedini, a zatim ostavite sa strane.
Nakon što se kvinoja ohladi (dovoljno će biti na sobnu temperaturu), dodajte je u zdjelu s povrćem i prelijte preljevom.
Miješajte dok se sve dobro ne sjedini, začinite crnim paprom po ukusu i dodajte prstohvat soli ako je potrebno.
Za najbolji okus, ostavite salatu da odstoji 5 do 10 minuta prije posluživanja.
Možete ju čuvati u hladnjaku do četiri dana.
Izvor: Cookie and Kate