gastro specijal subotom

Kamenica od mora do stola: Rižoto od kamenica i pjenušca

| Autor: Glas Istre
(Foto: Kamenica od mora do stola)

(Foto: Kamenica od mora do stola)


Recepte su odabrali i pripremili učenici 3.d razreda s nastavnicom Sandrom Živolić, a preveli su ih na nastavi stranih jezika uz pomoć profesorica Mirjane Đikić, Ivane Burić i Matee Barbijeri. O školjkama ih je educirao uzgajivač školjaka Emil Sošić. Ideja ovog projekta turistička je promocija pripreme kamenica.

Danas vam donosimo recept za rižoto od kamenica i pjenušca.

Sastojci

  • 300 g riže
  • 5 cl maslinovo ulje
  • 50 g luka
  • 150 ml pjenušca
  • sol, papar
  • riblji temeljac
  • 10 kom kamenica

Priprema

U dubokoj tavi zagrijemo ulje, dodamo sitno sjeckani luk kratko pirjamo te dodamo rižu, kada se riže zagrije zalijemo pjenušcem, začinimo solju i paprom, podlijevamo ribljim temeljcem dok riža ne omekša.

Pri kraju dodamo očišćene kamenice. Na vrh rižota naribamo smrznute kamenice.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter