Ilustracija (Pixabay)
Punjene paprike klasično su jelo koje vraća mirise i okuse djetinjstva na stol. Ova verzija recepta spaja sočnu junetinu, mirisni češnjak i zrele rajčice u savršenu kombinaciju domaćih okusa. Priprema traži malo više vremena, ali rezultat su mekane, aromatične paprike u bogatom umaku, idealne za obiteljski ručak ili toplu večeru. Poslužene s vrhnjem, pretvaraju se u pravo kulinarsko zadovoljstvo.
Rajčice blanširajte u vrućoj vodi pa ogulite, očistite i narežite.
Polovicu sjeckane glavice luka i jedan češanj češnjaka nasjeckajte, pomiješajte i stavite u vatrostalnu posudu (dovoljno veliku jer ćete u njoj kasnije peći paprike).
Prelijte uljem i poklopite aluminijskom folijom pa stavite u pećnicu na 180 °C dok ne pripremite nadjev.
Preostali luk i češnjak kratko popržite pa dodajte meso i začine.
Rižu kratko popržite na ulju, prelijte vodom (otprilike 2 dl) i poklopite. Kuhajte je na laganoj do srednjoj vatri dok ne bude napola skuhana pa je pomiješajte s mesom.
Izvadite posudu iz pećnice.
Napunite očišćene paprike smjesom pa ih položite u posudu na pečenu smjesu rajčice, luka i češnjaka.
Koncentrat rajčice pomiješajte sa 600 ml vode i prelijte paprike.
Pecite ih u pećnici oko sat, sat i pol. Prema želji poslužite s vrhnjem i uživajte!
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr