kuhajte s glasom istre

Recept dana: Sočna piletina iz pećnice po receptu Jamieja Olivera

| Autor: Life
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Zahvaljujući receptu Jamieja Olivera za piletinu pečenu u posudi, nećete previše razmišljati o tome što pripremiti za ručak. Za pripremu njegova jednostavnog jela od pet sastojaka potrebna vam je samo jedna posuda za pečenje, tako da je i pranje posuđa jednostavno.

Priprema traje samo pet minuta, a zatim pećnica obavlja sav težak posao sljedećih 50 minuta. "Postoji nešto tako zadovoljavajuće u jelima gdje pećnica obavlja sav posao. Inspirirani okusima s istočne obale, riža i patlidžan upijaju snažan okus piletine i začina", kaže poznati kuhar. 

Pečeno jelo za dvije osobe ima oko 408 kalorija po porciji (ukupno 816), a recept je savršen za parove ili one koji vole kuhati sami i pripremiti jelo unaprijed.

Sastojci za dvije osobe

  • Četiri pileća batka (150 g)
  • Patlidžan (250 g)
  • 150 g basmati riže
  • 50 g mješavine voća i orašastih plodova
  • Čajna žličica shawarma paste. Ako ju ne možete pronaći, napravite marinadu od kumina, korijandera, paprike, kurkume i kardamoma.
  • Maslinovo ulje i crveni vinski ocat (po želji)
  • Sol i papar

Priprema

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Pažljivo odrežite i prepolovite patlidžan po dužini, zarežite kožicu po sredini i ponovno prepolovite. Sada stavite pileće batke u posudu za pečenje, prelijte ih sa žlicom maslinovog ulja i crvenog vinskog octa (po želji). Promiješajte piletinu da se obloži uljem i začinima – samo sol i papar.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 25 minuta. U međuvremenu, sitno nasjeckajte mješavinu voća i orašastih plodova za sljedeći korak.

Zakuhajte vodu i izvadite piletinu iz pećnice. Umiješajte pastu za shawarmu (ili svoju marinadu), basmati rižu i polovicu mješavine voća i orašastih plodova u jelo, a zatim ulijte 300 ml kipuće vode.

Vratite u pećnicu i pecite dodatnih 25 minuta ili dok riža ne bude potpuno kuhana, a piletina se lako odvaja od kosti.

Rižu rastresite vilicom i pospite preostalom mješavinom voća i orašastih plodova, i vaš ukusni ručak spreman je za posluživanje.

Izvor: Express

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter