kuhajte s glasom istre

Recept dana: Jaja s medvjeđim lukom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Svako jutro (ili dana ili večeri) jedno jaje, organizmu snagu daje. Jedna od najčešće korištenih i omiljenih namirnica neizostavan je dio prehrane velike većine ljudi. Bilo da se jede kao kajgana, na oko, kuhana, ili u raznim smjesama za tijesta i kolače, jaja će se često naći na meniju.

Danas vam donosimo recept za ukusan omlet s malim "twistom" - medvjeđim lukom. Možete ga jesti za doručak, ručak ili večeru, a priprema se izuzetno jednostavno.

Sastojci za dvije osobe

  • pet jaja
  • 150 g listova medvjeđeg luka
  • dvije žlice ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Narežite medvjeđi luk, a jaja u zdjeli razbijte i izmutite pa začinite soli i paprom. U tavi zagrijte ulje (može i mast ili maslac), te na nj dodajte narezani medvjeđi luk i dinstajte 30-ak sekundi. 

Dodajte umućena jaja i pecite dok se omlet ne stisne pa ga preklopite na pola. Poslužite odmah. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter