Ilustracija (Pexels)
Ova kremasta tjestenina sa špinatom i slaninom pravi je pobjednik za radni tjedan, a priprema se za manje od pola sata.
Stavite veliku posudu sa slanom vodom na jaku vatru i zakuhajte. Dodajte tjesteninu i kuhajte 8-10 minuta dok ne bude al dente ili prema uputama na pakiranju. Prije ocijeđivanja tjestenine, sačuvajte oko 100 ml vode u kojoj se kuhala.
U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pancetu te kuhajte, povremeno miješajući, 8-10 minuta dok slanina ne postane malo hrskava.
Dodajte češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte špinat u tavu i kuhajte, često miješajući, 2-3 minute dok ne uvene ili se odmrzne.
Dodajte krem ??sir, koricu limuna, sušene pahuljice crvene čili papričice i prstohvat soli i papra te dobro promiješajte.
Dodajte kuhanu tjesteninu i umiješajte dovoljno sačuvane vode od tjestenine da umak postane sjajan.
Poslužite odmah preliveno s malo dodatnog maslinovog ulja, piše BBC.