gastro specijal subotom

Leftovers cookbook: Punjeni krumpir

| Autor: Glas Istre
(Foto Leftovers cookbook)

(Foto Leftovers cookbook)


Knjižica Leftovers cookbook nastala je kao rezultat Erasmus+ projekta Make it green. Partnerstvo u projektu čine tri škole ugostiteljsko-turističkog smjera: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, kao nositelj, te Ugostiteljsko-turistička škola Beograd i Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj. 

Kako navode u knjižici, projektom su htjeli pronalaziti rješenja u području turizma i ugostiteljstva koja bi pomogla u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promjena. Da bi to postigli, usredotočili su se na tri cilja: zeleni turizam, ponovna uporaba otpadnog materijala i kuhanje bez otpada. Planirane aktivnosti imale su za cilj potaknuti kritičko razmišljanje i kreativnost sudionika u potrazi za boljom budućnošću.

Danas donosimo jednostavan i zdrav recept za punjeni krumpir za koji su vam potrebni:

Sastojci

  • Krumpir kuhan u ljusci (ostatak od ručka)
  • 100g šampinjona
  • 1 crvena paprika
  • 1 manja mrkva
  • 1 poriluk
  • sol
  • maslinovo ulje
  • peršin

Priprema

Kuhani krumpir ogulimo, odrežemo vrh te izdubimo.

Na ulju pirjamo poriluk, šampinjone, papriku, ribanu mrkvu i ostatak krumpira, posolimo i dodamo peršin.

Krumpir punimo sa smjesom pirjanog povrća te zapečemo na 170 stupnjeva oko 40 minuta.

Jelo dekoriramo prahom od dehidrirane cikle.

(Foto Leftovers cookbook)

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno slavi sedam i pol desetljeća strukovnog obrazovanja na hrvatskom jeziku.

Škola je krajem 50-ih godina obrazovala učenike za klesare, ribare, ličioce, zidare, limare... a danas u ovoj školi se učenici obrazuju za smjerove konobar, kuhar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist, vodoinstalater, automehatroničar i elektromehaničar.

Svake subote, ekskluzivno za čitatelje Glasa Istre, donosimo recepte koje su smislili mentori i učenici kroz nekoliko zanimljivih projekata, koje su i objavili u tiskanom izdanju.

Do sada su učenici sa svojim stručnim učiteljima i mentorima napravili više kulinarskih izdanja - to su "Tri kantuna u hiži srdeline", "Jela s likovnih djela", "Kako je dela nono, tako to dela unuk", "Leftovers cookbook" i druge.

Više o školi možete naći na https://www.ssek.hr/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter