Ilustracija (iStock)
Proljeće je vrijeme za lagana i ukusna jela koja ne oduzimaju puno vremena pripreme. Kombinacija sira i povrća jako je dobro poznata, a kada se tome još pridruži i tijesto rezultat će zasigurno biti zadovoljavajući. Tako vam danas donosimo recept za jednostavne i fine kuglice od špinata i ricotte.
Na maslinovom ulju kratko popržiti neoguljeni režanj češnjaka. Kada češnjak pusti miris, ubaciti špinat i pirjati ga od 5 do 6 minuta dok ne povene. Ukloniti češnjak, a špinat staviti u cjedilo i lagano gnječiti da uklonite višak vode.
Ocijeđeni špinat nasjeckati, pomiješati s ricottom, krušnim mrvicama i ribanim parmezanom. Začiniti solju i paprom i zamijesiti tijesto. Oblikovati kuglice, svaku umočiti u razmućeno jaje, uvaljati u krušne mrvice i složiti na pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta. Poslužiti tople uz umak po želji. Ako želite, popečke možete pržiti u dubokom ulju.