kuhajte s glasom istre

Recept dana: Popečci od špinata i ricotte

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Proljeće je vrijeme za lagana i ukusna jela koja ne oduzimaju puno vremena pripreme. Kombinacija sira i povrća jako je dobro poznata, a kada se tome još pridruži i tijesto rezultat će zasigurno biti zadovoljavajući. Tako vam danas donosimo recept za jednostavne i fine kuglice od špinata i ricotte.

Sastojci za 24 kuglice

  • 250 g mladog špinata
  • 250 g ricotte
  • 50 g ribanog parmezana
  • 40 g krušnih mrvica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • jedan režanj češnjaka
  • sol, papar
  • jedno jaje
  • krušne mrvice za paniranje

Priprema

Na maslinovom ulju kratko popržiti neoguljeni režanj češnjaka. Kada češnjak pusti miris, ubaciti špinat i pirjati ga od 5 do 6 minuta dok ne povene. Ukloniti češnjak, a špinat staviti u cjedilo i lagano gnječiti da uklonite višak vode.

Ocijeđeni špinat nasjeckati, pomiješati s ricottom, krušnim mrvicama i ribanim parmezanom. Začiniti solju i paprom i zamijesiti tijesto. Oblikovati kuglice, svaku umočiti u razmućeno jaje, uvaljati u krušne mrvice i složiti na pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta. Poslužiti tople uz umak po želji. Ako želite, popečke možete pržiti u dubokom ulju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter