KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Svinjski medaljoni u umaku od aceta balsamica i kapara

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Svinjski medaljoni u umaku od balzamičnog octa i kapara jelo su kojim možete impresionirati i goste i ukućane. Osim sjajnog okusa i mediteranskoga štiha koje mesu daju kapari i gusti umak od balzamičnog octa, sviđa nam se i to što za pripremu ne treba više od pola sata.

Ovi ukusni medaljoni jednako će se dobro slagati s pireom, pečenim krumpirom ili batatom, povrćem na pari ili rižom pa je najbolje da ih usprobate sa svime.

Sastojci

  • 30 g brašna
  • 1 čajna žličica soli
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 900 g svinjskog filea, narezanog na odreske debele oko 4 centimetra
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 80 ml balzamičnog octa
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 2 čajne žličice naribane limunove korice
  • 1 žlica kapara

Priprema

Stavite brašno, češnjak u prahu, sol i papar u plastičnu vrećicu. Dobro protresite, pa ubacite meso i opet protresite kako bi se meso obložilo sa svih strana.

Izvadite medaljone iz vrećice i otresite višak začina i brašna.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite medaljone 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi.

Dodajte balzamični ocat i pileći temeljac pa smanjite vatru i kuhajte 3 do 4 minute.

Prebacite meso na tanjur za posluživanje, a zatim u umak dodajte limunovu koricu i kapare. Kuhajte dok se umak zgusne.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter