(Foto Instagram)
Jeste li ikada čuli Huli Huli piletinu? Ovo havajsko jelo nevjerojatno kombinira slatkoću voća sa sočnom piletinom i pravi je hit! Naziv dolazi od riječi "huli" na havajskom znači "okretati", što se odnosi na metodu kuhanja: piletina se nekoliko puta okreće na roštilju dok se prelijeva tom ukusnom marinadom.
Tajna ovog jela je u marinadi, u kojoj se meso marinira satima, a zatim peče na roštilju ili tavi dok ne porumeni i lijepo karamelizira.
Marinada za Huli Huli piletinu pravi se od soka od ananasa i soja sosa, plus mnogo drugih nevjerojatnih sastojaka koji piletinu čine nevjerojatno ukusnom! Ovu piletinu u havajskom stilu najbolje je poslužiti sa svježim pečenim ananasom i rižom za pravu havajsku gozbu.
U velikoj vrećici koja se može ponovno zatvoriti pomiješajte smeđi šećer, kečap, sok od ananasa iz konzerve, soja sos, Worcestershire umak, jabučni ocat, đumbir, češnjak, papriku i mljeveni crni papar dok se ne sjedini.
Sačuvajte malo marinade i pohranite je u hladnjak za kasnije. Koristit će se za premazivanje piletine. Dodajte piletinu u marinadu, pazeći da je sve ravnomjerno prekriveno. Zatvorite vrećicu i marinirajte u hladnjaku najmanje 4-6 sati ili po mogućnosti preko noći.
Izvadite mariniranu piletinu iz hladnjaka i ostavite je na pultu oko 20-30 minuta prije pečenja. U međuvremenu, zagrijte roštilj ili grill tavu i premažite uljem. Pecite piletinu 6 minuta s jedne strane, zatim je okrenite i pecite oko 3 minute.
Premažite piletinu s preostalom marinadom, zatim je ponovno okrenite i pecite još 1-2 minute sa svake strane. Ponovite postupak dok ne bude potpuno pečena u sredini. Trebala bi se peći ukupno oko 15-16 minuta. Poslužite piletinu s pečenim ananasom i ukrasite mladim lukom. Dobar tek!