Ilustracija (Pexels)
Ako tražite ukusan i brz obrok koji odiše svježinom i mediteranskim šarmom, ovaj recept za odreske tune s kremastim umakom od češnjaka je pravi izbor.
Spoj sočne tune i aromatičnog umaka pruža savršen balans jednostavnosti i bogatog okusa. Idealno za večeru koja impresionira bez puno truda.
Odreske tune začinite češnjakom u prahu, lukom u prahu, solju i paprom.
Zagrijte tavu ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane. Izvadite ih iz tave i ostavite da odstoje 5 minuta prije rezanja.
Za kremasti umak od češnjaka u manjem loncu ili tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu, dok ne zamiriše. Umiješajte vrhnje za kuhanje, peršin, origano, sol i papar.
Odreske od tune poslužite prelivene umakom.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr