Ilustracija (Pexels)
Vrlo jednostavan recept u kojem se jaja sama lijepe za omot tako da ih je lako motati kao bilo što drugo, što ih čini ukusnim i prenosivim, osmislila je Nadiya u specijalu "Nadiya’s Time to Eat".
Razbijte jaja u zdjelu, zatim dodajte peršin, češnjak u zrncima, sol i papar i sve dobro izmiješajte.
Stavite malu tavu na srednje jaku vatru i nakapajte dvije žličice ulja. Odvojite vrijeme u ovoj fazi da odlijepite tortilje jednu od druge.
Stavite masline u zdjelu, a narezane gljive, ako koristite, u drugu zdjelu i oboje neka budu u blizini. U tavu ulijte 3 žlice smjese od jaja – jaja bi trebala cvrčati, ali ako ne, malo pojačajte vatru.
Pospite nekoliko kriški maslina i gljive na mokru smjesu jaja.
Uzmite omot od tortilje i namažite ga žličicom paste od sušene rajčice. Brzo stavite tortilju na jaje, stranom prema dolje. Dok se zamotuljak i jaje kuhaju, pripremite sljedeći zamotuljak i namažite tijestom.
Stražnjom stranom lopatice s prorezima pritisnite vrh tortilje kako biste lakše rasporedili jaje ispod omota. Kuhajte ne više od 30 sekundi, a zatim, čim se jaje zalijepi za tortilju, preokrenite i pecite s druge strane samo da se zagrije još 30 sekundi.
Skinite tavu s vatre i stavite tortilju/jaje na tanjur. Zarolajte cijelu stvar kada je dovoljno hladna da se može dodirivati. Tako postupiti i sa ostalim zamotuljcima dok ne potrošite jaje. Poslužiti.
Dobar tek!