kuhajte s glasom istre

Recept dana: Bistra pileća juha s noklicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Bistra pileća juha s razlogom je svevremenski klasik – jednostavna je za pripremu, okrepljujuća je i hranjiva. Izuzetno je ukusna i idealna je za one dane kada želite malo odmoriti od masne i teške hranem, što je dobrodošlo za ove post-blagdanske dane.

Sastojci za juhu:

  • 500 g piletine s kostima
  • 3 mrkve
  • ½ korijena celera
  • 3 korijena peršina (s lišćem)
  • 1 korabica
  • prstohvat paprike
  • 1 glavica luka
  • 1 svežanj peršina

Priprema juhe:

Pile operite i narežite na komade te ogulite povrće. Piletinu ubacite u veći lonac, dodajte luk i papriku. Zalijte vodom, posolite i popaprite po ukusu i stavite kuhati. Kuhajte na slabijoj vatri otprilike sat vremena.

Dodajte preostalo povrće, poklopite i nastavite kuhati još sat vremena na slabijoj vatri.

Nakon što se sve skuhalo, uzmite cjedilo i procijedite juhu.

Sastojci za griz noklice:

  • 1 jaje
  • 2 prstohvata soli
  • 4 žlice ulja
  • 6 žlica griza

Priprema griz noklice:

Sjedinite sastojke za noklice. 

Napravite noklice. Pjenjačom umutite jaje i sol. Dodajte ulje i griz i izmiješajte. Trebali biste dobiti tekuću smjesu koja će se stajanjem malo zgusnuti.

Žličicom grabite pripremljene noklice i stavljajte ih u juhu. Imajte na umu da noklice malo nabubre pa pripazite koliko ih stavljate. Kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.

Juhu po potrebi i ukusu još začinite i poslužite, prenosi Index.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter