kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pulled pork, odnosno - trgana svinjetina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pulled pork ili trgana svinjetina američki je roštiljski klasik, a koji je s vremenom postao popularan i u našim krajevima. Iako je recept jednostavan i ne treba vam neko posebno umijeće, morat ćete odvojiti malo više vremena. Ovo jelo, kao istinski ljubitelj mesa, morate probati. Pozovite društvo, ohladite pivo i pripremite roštilj. Danas je idealan dan za to.

Sastojci:

  • 2 kg svinjske lopatice
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica čilija u prahu
  • 1 žličica luka u granulama
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • 350 ml Coca Cole
  • Barbecue umak za marinadu (po želji)
  • 6 peciva za burgere
  • 50 g barbecue umaka, za premazati peciva
  • 50 g kiselih krastavaca, nasjeckanih na ploške, za posluživanje

Priprema:

Svinjetinu razrežite na četiri komada te uklonite višak masnoće. U manjoj posudi sjedinite začine te ih utrljajte u meso (ovo možete napraviti i večer prije).

Po želji možete kratko ispržiti meso tako da u gusanoj posudi, na srednje jakoj vatri, zagrijete nekoliko žlica ulja, dodate meso te ga kratko popržite sa svake strane.

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. U gusanu posudu mesu dolijte Coca Colu, zaklopite te pecite 3 sata.

Otklopite te nastavite peći još 1 do 2 sata dok meso ne postane mekano i lako se može natrgati vilicom.

Izvadite iz pećnice i natrgajte meso te ga možete, ako želite, umiješati u barbecue umak.

Peciva za burgere prerežite i tostirajte, zatim premažite bbq umakom, nadjenite mesom i krastavcima i poslužite, piše Index.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter