KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Zapečeni krumpir s jajima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Krumpir i jaja osnovne su namirnice koje su u prošlosti nosile brojne recepte. Hranjive, zasitne i ukusne i bez previše začina ili kompliciranih postupaka, bile su osnovne u kuhinji naših starih.

Tri krumpira, tri jaja, jedan luk i malo sira i začina sve je što vam treba. Složenac od krumpira i jaja pripremit ćete za desetak minuta, a peći će se pola sata.

Sastojci

  • 3 krumpira
  • 3 jaja
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice papra
  • 1/2 čajne žličice mljevene paprike
  • 30 g ribanog sira
  • 1 žlica svježe sjeckanog peršina

Priprema

Krumpire ogulite, narežite na tanke ploške, a potom ih oko pet minuta prokuhajte u vodi.

Potom u zdjeli umutite jaja s mlijekom i svim začinima.

Na maslinovom ulju lagano prodinstajte luk dok ne postane staklast.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Nauljite posudu, a potom na dno složite red krumpira, potom malo luka i ponovite postupak dok ne potrošite navedene sastojke.

Prelijte smjesom jaja i mlijeka te pecite složenac do pola sata dok se jaja ne stvrdnu.

Izvadite složenac iz pećnice, posipajte sirom i vratite na još pet minuta u pećnicu.

Prije posluživanja posipajte s malo svježeg peršina.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter