KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Omlet kao pizza

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako volite pizzu, ali želite nešto laganije i brzo gotovo, ovaj omlet u stilu pizze savršen je izbor! Sočan, bogat okusima i jednostavan za pripremu, spaja najfinije sastojke – jaja, sir, aromatične začine i omiljene dodatke poput špinata, šunke i umaka od rajčice. Idealno je jelo za doručak, ručak ili laganu večeru, a možete ga prilagoditi vlastitom ukusu. Isprobajte ovu ukusnu kombinaciju i uživajte u zdravijoj verziji pizze!

Sastojci

  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 1 manji luk, narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, protisnuta
  • 450 g mladog špinata
  • sol
  • papar, svježe mljeveni
  • 8 velikih jaja
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • 2 žlice mlijeka
  • 250 ml umaka marinara (ili drugog umaka od rajčice)
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 60 g šunke, pršuta ili kobasice po izboru
  • cherry rajčice, po želji
  • rikola, po želji

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

U gusanoj tavi srednje veličine na srednje jakoj vatri zagrijte ulje.

Pirjajte luk dok ne postane staklast, oko 5 minuta, dodajte češnjak pa nakon otprilike jedne minute i špinat. Miješajte dok špinat ne povene, 2 do 3 minute, pa posolite.

U velikoj zdjeli umutite jaja, dodajte origano, mlijeko i umak od rajčice pa posolite i popaprite.

Izlijte smjesu u tavu preko pirjanog povrća i pustite da se peče dok se rubovi ne počnu skupljati i odvajati od tave, oko 4 do 5 minuta.

Rasporedite šunku ili kobasice, po želji cherry rajčice i rikolu i posipajte sirom pa prebacite u pećnicu da se jaja ispeku do kraja, na otprilike 5 do 6 minuta.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter