Ilustracija (Pexels)
Bogat i kremast – rižoto od bundeve s kozjim sirom odličan je obrok bilo da se radi o ručku ili večeri.
Proces pripreme je jednostavan, a budući da je u ovoj varijanti bez mesa, super je opcija i za vegetarijance.
Poseban štih daju mu brusnice, a kao prilog možete poslužiti salatu od ricotte.
U tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte temeljac i pire od bundeve. Zakuhajte, a kad zavrije smanjite vatru. Pokrijte i držite na toplom.
Otopite maslac na srednje jakoj vatri. Nakon što se pjena smanji, dodajte ljutiku i sol. Kuhajte nekoliko minuta dok ne omekšaju, a zatim dodajte timijan i rižu i kuhajte još minutu.
Dodajte bijeli vinski ocat i žlicu toplog temeljca te kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari. Dodajte još jednu žlicu temeljca i nastavite kuhati dok ponovno ne ispari. Nastavite kuhati, dodavajući žlicu po žlicu temeljca i puštajući da ispari između svakog dodavanja. Kuhajte dok riža ne bude gotova (oko 20-25 minuta). Trebala bi biti kremaste teksture.
Pomiješajte parmezan, polovicu peršina i muškatni oraščić. Začinite po ukusu solju i paprom. Pospite preostalim peršinom, kozjim sirom i suhim brusnicama. Poslužite odmah, poručuje Plaitings+Pairings.
Uslast!