Ilustracija (Unsplash)
Vraćamo se na piletinu, neizostavnu namirnicu mnogih kuhinja i omiljenu vrstu mesa mnogima. Piletina je ukusna, jednostavna za pripremiti, a lako se kombinira s raznim umacima, prilozima i slično.
Možete ju peći, pohati, pržiti, napraviti juhu od nje, ma što god poželite. Tako vam danas donosimo recept za mekane pileće batake u umaku od paprike rog kao ideju za brz i jednostavan ručak za cijelu obitelj.
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Batake posolite i popržite u tavi dok ne porumene, pa ih izvadite na tanjur i poklopite. Nasjeckajte kapulu, pa ju tako narezanu popržite na ulju na kojem ste prethodno pekli batake.
Pečenu papriku narežite, a onda batake i papriku vratite u tavu i podlijte bijelim vinom. Kada ispari alkohol, dodajte passatu, vegetu, papar i dimljenu papriku. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri još kojih 30 do 40 minuta.
i to je to. Dobar tek!
Izvor: Coolinarika