KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Bataci u umaku od pečene crvene paprike

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Vraćamo se na piletinu, neizostavnu namirnicu mnogih kuhinja i omiljenu vrstu mesa mnogima. Piletina je ukusna, jednostavna za pripremiti, a lako se kombinira s raznim umacima, prilozima i slično.

Možete ju peći, pohati, pržiti, napraviti juhu od nje, ma što god poželite. Tako vam danas donosimo recept za mekane pileće batake u umaku od paprike rog kao ideju za brz i jednostavan ručak za cijelu obitelj.

Sastojci za 2 osobe:

  • 600 g pilećih bataka
  • 2 kapule
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 pečene crvene rog paprike
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml passate
  • sol
  • 1/2 žličice vegete
  • 1/3 žličice papra
  • 1/4 žličice dimljene crvene paprike (po želji)
  • suncokretovo ulje

Priprema:

Batake posolite i popržite u tavi dok ne porumene, pa ih izvadite na tanjur i poklopite. Nasjeckajte kapulu, pa ju tako narezanu popržite na ulju na kojem ste prethodno pekli batake.

Pečenu papriku narežite, a onda batake i papriku vratite u tavu i podlijte bijelim vinom. Kada ispari alkohol, dodajte passatu, vegetu, papar i dimljenu papriku. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri još kojih 30 do 40 minuta.

i to je to. Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of