Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Piletina s kikiriki umakom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ako ste pobornik novih okusa i pripreme klasičnih namirnica na neobične načine, onda definitivno morate pripremiti piletinu s kikirikijem.

Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a eksplozija okusa je nevjerojatna – kiselkasto je, kremasto i istovremeno hrskavo.

Kikiriki, osim što je mnogima omiljena grickalica bez koje ne može proći nikakvo veće druženje, lako može postati i sočna namirnica kojoj možemo zahvaliti za dodatan šmek u jelima, posebno onima s piletinom. 

Sastojci za dvije osobe:

  • 340 g pilećih prsa
  • 170 g linguina
  • 1 češanj protisnutog češnjak
  • 60 g maslaca od kikirikija
  • 30 ml vinskog octa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 4 žlice sojinog umaka
  • 2 žličice ulja od čilija
  • 2 žličice meda
  • 1 žlica + 1½ žličice biljnog ulja
  • 60 ml vode
  • 50 g ljubičastog kupusa, naribanog
  • ¼ žličice soli
  • Nasjeckani mladi luk ili peršin, po želji za posip

Priprema:

Stavite dvije veće posude s posoljenom vodom da zakuhaju (jedna za tjesteninu, druga za piletinu). Kada voda zakuha, ubacite piletinu te ju kuhajte 35 minuta. Nakon što je voda zakuhala u drugoj posudi, ubacite tjesteninu te ju kuhajte 9 do 11 minuta dok ne bude al dente.

U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite češnjak, maslac od kikirikija, 1 žlicu sezamovog ulja, sojin umak, ulje od čilija, med, biljno ulje i vodu. Miješajte pjenjačom dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. 

Piletinu natrgajte na trakice koristeći dvije vilice. Tjesteninu procijedite pa ju vratite u lonac i ubacite preostalu žlicu sezamovog ulja. Dodajte piletinu, kupus i umak te izmiješajte da se sastojci sjedine i prožmu. 

Ako želite, poslužite nadjeveno nasjeckanim mladim lukom i s još malo ulja od čilija.

Dobar tek!

Izvor: Index recepti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater