Ilustracija (Pexels)
Ako ste pobornik novih okusa i pripreme klasičnih namirnica na neobične načine, onda definitivno morate pripremiti piletinu s kikirikijem.
Ovo jelo ne može biti jednostavnije, a eksplozija okusa je nevjerojatna – kiselkasto je, kremasto i istovremeno hrskavo.
Kikiriki, osim što je mnogima omiljena grickalica bez koje ne može proći nikakvo veće druženje, lako može postati i sočna namirnica kojoj možemo zahvaliti za dodatan šmek u jelima, posebno onima s piletinom.
Stavite dvije veće posude s posoljenom vodom da zakuhaju (jedna za tjesteninu, druga za piletinu). Kada voda zakuha, ubacite piletinu te ju kuhajte 35 minuta. Nakon što je voda zakuhala u drugoj posudi, ubacite tjesteninu te ju kuhajte 9 do 11 minuta dok ne bude al dente.
U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite češnjak, maslac od kikirikija, 1 žlicu sezamovog ulja, sojin umak, ulje od čilija, med, biljno ulje i vodu. Miješajte pjenjačom dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.
Piletinu natrgajte na trakice koristeći dvije vilice. Tjesteninu procijedite pa ju vratite u lonac i ubacite preostalu žlicu sezamovog ulja. Dodajte piletinu, kupus i umak te izmiješajte da se sastojci sjedine i prožmu.
Ako želite, poslužite nadjeveno nasjeckanim mladim lukom i s još malo ulja od čilija.
Dobar tek!
Izvor: Index recepti.