Ilustracija (Pixabay)
Donosimo vam vrlo fleksibilan recept za rezance s povrćem koje možete prilagođavati sadržaju svojeg hladnjaka i smočnice.
Kada je povrće u pitanju, možete odabrati što god poželite – poput mrkve, brokule, paprika i slično.
Umjesto rižinih rezanaca možete upotrijebiti i soba rezance koji se kuhaju svega tri do četiri minuta u vrućoj vodi.
Rižine rezance potopite u vrućoj vodi i stavite sa strane.
Tofu posušite papirnatim ručnikom, narežite na manje kocke i stavite sa strane.
Nasjeckajte / pripremite i drugo povrće.
U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, nasjeckani češnjak, med, tostirano sezamovo ulje, vodu i iscijeđeni limun ili limetu. Miješajte dok ne dobijete jednolični umak. Probajte umak i podesite začine svojem okusu.
U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu brzo prepržite komadiće tofua i povrća. Pržite oko dvije do tri minute dok namirnice ne počnu dobivati zlatno-smeđu boju.
Podlijte povrće i tofu s umakom na bazi maslaca od kikirikija i dobro promiješajte.
Nakon otprilike pola minute dodajte i ocijeđene i omekšane rižine rezance i sve dobro promiješajte. Pirjajte sve zajedno oko jedne minute i poslužite s malo ljutog umaka po želji.
Dobar tek!
Izvor: zadovoljna.hr