Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Brzi recept za rezance s povrćem

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Donosimo vam vrlo fleksibilan recept za rezance s povrćem koje možete prilagođavati sadržaju svojeg hladnjaka i smočnice.

Kada je povrće u pitanju, možete odabrati što god poželite – poput mrkve, brokule, paprika i slično.

Umjesto rižinih rezanaca možete upotrijebiti i soba rezance koji se kuhaju svega tri do četiri minuta u vrućoj vodi.

Sastojci:

  • 400 g rižinih rezanaca
  • 200 g tofua
  • 200 g narezanog povrća po želji
  • 130 g maslaca od kikirikija
  • 70 ml vode
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 limun ili limeta
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 čajna žličica tostiranog sezamovog ulja
  • 1 čajna žličica ljutog umaka po želji
  • biljno ulje za prženje

Priprema:

Rižine rezance potopite u vrućoj vodi i stavite sa strane.

Tofu posušite papirnatim ručnikom, narežite na manje kocke i stavite sa strane.

Nasjeckajte / pripremite i drugo povrće.

U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, umak od soje, nasjeckani češnjak, med, tostirano sezamovo ulje, vodu i iscijeđeni limun ili limetu. Miješajte dok ne dobijete jednolični umak. Probajte umak i podesite začine svojem okusu.

U tavi zagrijte malo ulja pa na njemu brzo prepržite komadiće tofua i povrća. Pržite oko dvije do tri minute dok namirnice ne počnu dobivati zlatno-smeđu boju.

Podlijte povrće i tofu s umakom na bazi maslaca od kikirikija i dobro promiješajte.

Nakon otprilike pola minute dodajte i ocijeđene i omekšane rižine rezance i sve dobro promiješajte. Pirjajte sve zajedno oko jedne minute i poslužite s malo ljutog umaka po želji.

Dobar tek!

Izvor: zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of