Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Varivo od mahuna i piletine koje krijepi dušu u hladnim danima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jela na žlicu su ultimativni zimski favorit koji tako dobro prija kad temperature padnu ispod nule. Variva su zdrava, ukusna i jednostavno se pripremaju, ne zaprlja se puno posuđa, a još jedan plus jest činjenica da su još bolja sutradan.

U nastavku donosimo recept za jedno od najpopularnijih variva – s mahunama i piletinom koje je toliko dobro da uz njega ne trebaju niti popečci.

Sastojci:

  • Srednja glavica luka
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 veća mrkva
  • 4 češnja češnjaka
  • 450 g zamrznutih mahuna
  • Začini po želji

Za hladnu zapršku

  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 1 žlica brašna
  • 100 ml tople vode
  • 2 pune žlice sjeckanog peršina

Priprema:

Na malo ulja popržiti sitno sjeckani luk. Dodati piletinu izrezanu na kockice i pirjati dok piletina ne poprimi bijelu boju sa svih strana.

Ubaciti ribanu mrkvu i sjeckani češnjak.

Začiniti po želji – solju, paprom i povrtnom mješavinom začina pa dodati zamrznute mahune.

Podliti vodom pa kuhani na srednjoj vatri oko pola sata.

U blender staviti žlicu brašna, žlicu mljevene slatke paprike, 100 ml vode i jednu kutlaču mahuna. Izmiksati u gustu smjesu pa dodati mahunama.

Dodati sitno sjeckani peršin pa kuhati još pet minuta.

Poslužiti sa žlicom vrhnja.

Izvor: zadovoljna.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter