Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Tjestenina s pistacijom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Na spomen pesta mnogima napamet prvo pada bosiljak, no to nije jedina namirnica od koje možete pripremiti ovaj brzi i kremasti umak.

Ako se smatrate neizlječivim ljubiteljem pistacija, iskoristite ih za izradu finog pesta.

Pistacije su i sjajan izvor proteina te potiču rast ‘dobrih’ bakterija u crijevima.

Rezultati istraživanja iz 2014. godine, objavljeni u časopisu "The British Journal of Nutrition", dokazali su da učestali unos pistacija bolje utječe na rast "dobrih" bakterija nego konzumacija badema.

Sastojci:

  • 150 g tjestenine po izboru
  • 100 g neslanih pistacija
  • 1 vezica bosiljka
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice maslaca
  • Grana Padano

Priprema:

Očistite pistacije pa izblendajte u pastu. Postepeno dodajte listiće bosiljka.

Tjesteninu skuhajte do nehih 50%, pa ubacite u tavu s malo vode od kuhanja.

Dodajte pesto od pistacija pa kuhajte još kratko. Na kraju maknite s vatre i umiješajte hladan maslac i Grana Padano.

Kod posluživanja, posipajte svježim pistacijama.

Izvor: Index recepti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter