Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Rižoto s konzerviranim rajčicama i sirom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Ako tražite ideju za brz i jednostavan ručak koji ne pada teško na želudac ni novčanik, isprobajte napraviti rižoto od konzerviranih rajčica i sira koji pršti okusom.

Još jedna super stvar kod ovog kremastog rižota je to što će vam za njega biti potreban samo jedan lonac, što znači manje čišćenja!

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja, plus malo za posluživanje
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • pola žličice suhe mješavine začinskog bilja ili sušenog origana, plus dodatak za ukrašavanje
  • 400 g nasjeckanih konzerviranih rajčica
  • 300g riže
  • 1 povrtna ili pileća kocka za temeljac
  • 900 ml prokuhane vode
  • 40g cheddara
  • sol i mljeveni crni papar

Priprema:

U velikom loncu zagrijte 1 žlicu ulja u velikom loncu i te na njega bacite luk koji ste prethodno sitno nasjeckali ili naribali. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša, redovito miješajući, a potom dodajte dodajte sitno nasjeckani češnjak i miješano začinsko bilje. Nastavite pržiti još minutu uz stalno miješanje, a potom dodajte nasjeckanu rajčicu.

Začinite s malo soli i puno crnog papra i kuhajte 4-5 minuta dok tekućina ne ispari i ne zaboravite miješati.

Dodajte rižu i miješajte minutu da se fino prekrije umakom od rajčice. Zatim dodajte kocku za juhu i oko 100 ml vruće vode, i uz stalno miješanje čim se voda upije dodajte još dok ne potrošite svu preostalu vodu.

Kada je riža kuhana (nakon otprilike 20 minuta) maknite s vatre i umiješajte gotovo sav naribani sir. Poslužite s malo maslinovog ulja, prstohvatom origana i preostalim sirom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater