Ilustracija (iStock)
Ako tražite ideju za brz i jednostavan ručak koji ne pada teško na želudac ni novčanik, isprobajte napraviti rižoto od konzerviranih rajčica i sira koji pršti okusom.
Još jedna super stvar kod ovog kremastog rižota je to što će vam za njega biti potreban samo jedan lonac, što znači manje čišćenja!
U velikom loncu zagrijte 1 žlicu ulja u velikom loncu i te na njega bacite luk koji ste prethodno sitno nasjeckali ili naribali. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne omekša, redovito miješajući, a potom dodajte dodajte sitno nasjeckani češnjak i miješano začinsko bilje. Nastavite pržiti još minutu uz stalno miješanje, a potom dodajte nasjeckanu rajčicu.
Začinite s malo soli i puno crnog papra i kuhajte 4-5 minuta dok tekućina ne ispari i ne zaboravite miješati.
Dodajte rižu i miješajte minutu da se fino prekrije umakom od rajčice. Zatim dodajte kocku za juhu i oko 100 ml vruće vode, i uz stalno miješanje čim se voda upije dodajte još dok ne potrošite svu preostalu vodu.
Kada je riža kuhana (nakon otprilike 20 minuta) maknite s vatre i umiješajte gotovo sav naribani sir. Poslužite s malo maslinovog ulja, prstohvatom origana i preostalim sirom.