Ilustracija (Pexels)
Carbonara je klasik talijanske kuhinje i to s dobrim razlogom. Izrazito se jednostavno sprema, a varijacija postoji na stotine. Upravo to je razlog zašto je carbonara idealno jelo za dane poput današnjeg, kada se samo želite odmoriti i na brzinu spremiti ručak.
Danas vam donosimo recept za talijansku carbonaru, ali sa "twistom" poznatog britanskog kuhara Gordona Ramseya. Isprobajte recept i javite nam što mislite. Dobar tek!
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte pancetu i malo papra za okus.
Nakon cca. 2 minute kuhanja dodajte češnjak, pa gljive i čili. Kuhajte dok panceta ne postane hrskava i gljive promijene boju te posolite po ukusu.
Parmezan ili Grana Padano naribajte (160 g) preko žumanjka, a potom dodajte kiselo vrhnje i sve promiješajte. Da bi smjesa bila tekuća, dodajte žlicu hladne vode.
U tavu s pancetom dodajte grašak. U međuvremenu, u žumanjke s parmezanom dodajte 3 žlice vode iz pašte, te kad se tjestenina skuha sačuvajte malo vode za umak.
Pašut ubacite u tavu, te nakon cca. pola minute ubacite i smjesu jaja i sira. Kuhajte na laganoj vatri, te na kraju ukrasite peršinom. Ako želite, dodajte još sira.
Dobar tek!
Izvor: Index recepti