KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Carbonara Gordona Ramseya za dane kada vam se ne da kuhati

Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Carbonara je klasik talijanske kuhinje i to s dobrim razlogom. Izrazito se jednostavno sprema, a varijacija postoji na stotine. Upravo to je razlog zašto je carbonara idealno jelo za dane poput današnjeg, kada se samo želite odmoriti i na brzinu spremiti ručak.

Danas vam donosimo recept za talijansku carbonaru, ali sa "twistom" poznatog britanskog kuhara Gordona Ramseya. Isprobajte recept i javite nam što mislite. Dobar tek!

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g špageta ili neke druge tjestenine
  • 120 g smrznutog graška
  • 320 g slanine ili pancete
  • 8 žumanjaka
  • 6 žlica kiselog vrhnja
  • 8 šampinjona narezana na ploške
  • 4 čili - mljeveni
  • 8 režnja češnjaka
  • Grana Padano ili parmezan
  • 8 žlica sjeckanog peršina 
  • sol, papar, maslinovo ulje

Priprema: 

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte pancetu i malo papra za okus.

Nakon cca. 2 minute kuhanja dodajte češnjak, pa gljive i čili. Kuhajte dok panceta ne postane hrskava i gljive promijene boju te posolite po ukusu.

Parmezan ili Grana Padano naribajte (160 g) preko žumanjka, a potom dodajte kiselo vrhnje i sve promiješajte. Da bi smjesa bila tekuća, dodajte žlicu hladne vode.

U tavu s pancetom dodajte grašak. U međuvremenu, u žumanjke s parmezanom dodajte 3 žlice vode iz pašte, te kad se tjestenina skuha sačuvajte malo vode za umak.

Pašut ubacite u tavu, te nakon cca. pola minute ubacite i smjesu jaja i sira. Kuhajte na laganoj vatri, te na kraju ukrasite peršinom. Ako želite, dodajte još sira.

Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum