Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Oduševite svoje nepce i isprobajte tirolske okruglice sa špinatom

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Canederli ili Knödel tipično su tirolsko jelo, ali i njemački, austrijski i češki specijalitet u kojem se može uživati ??kao predjelu, glavnom jelu ili čak kao desertu, dapače, mogu se raditi s različitim tijestom.

Vrlo izvorne i izdašne, nudimo ih slane sa špinatom!

Sastojci:

  • 1 litra juhe od povrća
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g odstajalog kruha
  • 30 g špinata
  • 1 luk
  • 1 žlica peršina
  • 40 g krušnih mrvica
  • 150 ml mlijeka
  • muškatni oraščić
  • sol
  • 1 žličica vlasca

Priprema:

U zdjelu stavite odstajali kruh narezan na kockice i prelijte ih toplim mlijekom da omekšaju.

U međuvremenu kuhajte špinat u slanoj vodi oko 5/10 minuta.

Kad je kuhan, ocijedite ga i zajedno sa sitno nasjeckanim lukom, zapržite na tavi, na ulju i peršinu.

Sve stavite u zdjelu, s kruhom, dodajte prstohvat muškatnog oraščića, sol, krušne mrvice i dobro promiješate.

Sada od smjese oblikujte okruglice (promjera 4-6 cm) u obliku kugle i ostavite ih da odstoje.

Pripremite juhu i kad provrije u nju potopite okruglice i kuhajte ih oko 15 minuta.

Gotove okruglice od špinata poslužite vruće u juhi, posipajući ih prstohvatom vlasca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter