kuhajte s glasom istre

Recept dana: Tartlete od rajčice s kremastom ricottom: izvrstan zalogaj za društvo ili filmsku večer

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Tartlete od rajčice s lisnatim tijestom sadrže neke od najfinijih namirnica koje zajedno nude pravu hrskavu rapsodiju.

Svaki zalogaj mješavina je lisnatog lisnatog tijesta, kremaste ricotte, talijanskog začinskog bilja i sočnih rajčica. Izvrsna su ideja za zalogajčiće za kućni party ili pak za filmsku večer. Veoma su jednostavne za napraviti, a činjenicu da će vam za njih biti potrebno svega pola sata nitko neće moći ni pretpostaviti…

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 250 g ricotta sira 8 oz
  • 100 g parmezana
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
  • 3 žlice mljevenog svježeg bosiljka te nekoliko cijelih listova za ukrašavanje
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica sušenog origana
  • 220 g mini rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • malo krupne soli za posip

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C i obložite lim papirom za pečenje.

Stavite lisnato tijesto na dasku za rezanje i narežite na devet jednakih pravokutnika, te unutar svakog nožem plitko zarežite tako da dobijete ‘okvir’ debljine jednog centimetra. To služi kao granica za površinsku smjesu od sira, dok ćete rubove kvadrata ostaviti praznima kako bi se tijesto lijepo ispeklo.

Zatim, u zdjeli pomiješajte ricottu, parmezan, sol, papar, bosiljak, češnjak u prahu i origano.

Umutite jaje u maloj posudi i ostavite sa strane – to će služiti za premaz kasije.

Stavite pravokutnike od lisnatog tijesta na lim za pečenje na udaljenosti od dva do tri centimetra. Žlicom rasporedite smjesu od sira u srednji pravokutnik svakog komada lisnatog tijesta te zatim svaki pokrijte narezanim rajčicama.

Premažite rajčice maslinovim uljem a rubove svakog pravokutnika od lisnatog tijesta premažite razmućenim jajetom.

Tartlete stavite u pećnicu i pecite 20 minuta dok tijesto ne porumeni, okrećući lim za pečenje na pola.

Kada su gotove, izvadite ih iz pećnice i ohladite na rešetki. Pospite svježim bosiljkom, krupnom solju i svježe mljevenim paprom i poslužite, prenosi The heirloom pantry.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini