KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Kremasta juha od muškatne tikve

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Zimsko vrijeme i hladni dani potaknu mnoge od nas da se okrenemo toplim jelima "na žlicu". Tu ulaze raznorazne juhe i maneštre, a pogotovo krem juhe. Zasitnije su od "prozirnih", a i lijepo se slažu sa dodatkom vrhnja ili kruha.

Danas vam donosimo recept za izrazito jednostavnu juhu od muškatne (buttercup) tikve koja je prigodna za mesojede i vegetarijance. Uživajte u ovoj krem juhi savršenoj za hladne i tmurne dane.

Sastojci za 3 osobe:

  • 1 butternut (muškatna) tikva
  • 1 luk
  • maslinovo ulje
  • začini po želji

Priprema:

Luk nasjeckajte i izdinstajte na maslinovom ulju. Tikvu ogulite i narežite na kockice, pa dodajte omekšanom luku.

Ovisno o željenoj gustoći juhe, dodajte jednu, dvije ili tri čaše vode.

Kada se tikva smekša na tavi, prebacite sve sastojke u zdjelu i usitnite u krem juhu štapnim mikserom.

Poslužite toplo i dodajte vrhnje za kuhanje ili listiće svježeg peršina.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter