Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Istarski brodet

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Grgo Jelavic/Pixsell)

Ilustracija (Snimio: Grgo Jelavic/Pixsell)


Istarski brodet je pravi specijalitet zelene Istre, a uz ribu važni sastojak je bijelo vino, a na njega ne morate paziti jer se ne smije miješati kako se ne bi pokvarilo.

Sastojci: 

  • 1 kg različite morske ribe (ugor, škrarpina, kokot, grdobina, mačka
  • lignje, sipa)
  • 4 glavice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice brašna
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Ribu, lignje i sipe očistite, operite i osušite.

Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i vino, posolite, popaprite, pa kad zavrije dodajte ribu i malo propirjajte.

Tada dodajte razvodnjeni pire od rajčice s vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko 30 minuta.

Brodet pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite skuhanim slanim krumpirima.

Izvor: recepti.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter