(iStock)
Uzeti popularni kolač i transformirati ga u kekse? Zašto ne! Inspiracija za ove ukusne, sočne keksiće je klasična torta od sira koja ima mnogo obožavatelja.
Varijanta u obliku keksa barem je jednako ukusna i također pruža kulinarsku promjenu od hrskavih kokosovih makarona i slatkih polumjeseca od vanilije, uobičajenih za ovo doba godine.
Recept ne zahtijeva neobične sastojke i može se pripremiti u tren oka.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Stavite maslac i krem sir u zdjelu za miješanje i umutite ručnim mikserom dok sve ne postane kremasto.
Dodajte 120 g šećera u prahu, vanilin šećer i jaje pa sve izradite u glatko tijesto.
U drugoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te također dodajte koricu polovice limuna.
Smjesu dodajte smjesi od krem sira i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
S dvije žlice (ili žlicom za sladoled) oblikujte tijesto u male loptice i stavite ih na lim s dovoljno prostora između njih.
Keksiće pecite desetak minuta i pospite preostalim šećerom u prahu.
Dobar tek!
Izvor: Novi list