KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Cheesecake keksi pravi su slatki zalogaj za blagdanske dane

| Autor: Mija Dropuljić
(iStock)

(iStock)


Uzeti popularni kolač i transformirati ga u kekse? Zašto ne! Inspiracija za ove ukusne, sočne keksiće je klasična torta od sira koja ima mnogo obožavatelja.

Varijanta u obliku keksa barem je jednako ukusna i također pruža kulinarsku promjenu od hrskavih kokosovih makarona i slatkih polumjeseca od vanilije, uobičajenih za ovo doba godine.

Recept ne zahtijeva neobične sastojke i može se pripremiti u tren oka.

Sastojci:

  • 60 g maslaca
  • 120 g krem sira
  • 200g šećera u prahu
  • 2 pakiranja vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 170 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • Korica pola limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Stavite maslac i krem sir u zdjelu za miješanje i umutite ručnim mikserom dok sve ne postane kremasto.

Dodajte 120 g šećera u prahu, vanilin šećer i jaje pa sve izradite u glatko tijesto.

U drugoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol te također dodajte koricu polovice limuna.

Smjesu dodajte smjesi od krem sira i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

S dvije žlice (ili žlicom za sladoled) oblikujte tijesto u male loptice i stavite ih na lim s dovoljno prostora između njih.

Keksiće pecite desetak minuta i pospite preostalim šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater