Ilustracija (Pexels)
Tacosi se mogu jesti kao snack ili kao puni obrok, ovisno što volite i čime ih punite. Mogu se napraviti na tisuću načina, u raznim vrstama tortilija, što ih čini stvarno raznovrsnim jelom. Obzirom da je petak dan za ribu, u ovoj verziji meksičkog klasika donosimo mali "twist" - umjesto mesa, ovi tacosi se rade s ribom.
Sastojci za 4 osobe:
Umak:
Riba:
Tacosi:
Priprema:
Umak:
Ogulite i naribajte krastavac. Tekućinu ocijedite i istisnite višak. Potom dodajte jogurt, protisnuti češnjak, sok od limuna, kopar, spirulinu i mljeveni papar. Ovako pripremljen umak stavite u hladnjak do posluživanja.
Riba:
Odabranu ribu začinite solju i narežite na 8 komada. Ispanirajte koristeći brašno, razmućeno jaje i mrvice sa češnjakom i origanom (1. brašno, 2. jaje, 3. mrvice). Kada dovršite pripremu, zagrijte ulje za prženje.
Ribu pržite dok ne poprimi zlatno rumenu boju s obje strane.
Tacosi:
Narežite kupus, rajčicu (na kockice) i luk. Te sastojke stavite u zagrijanu tortilju i na to stavite komad pržene ribe. Pokapajte limunom, prelijte umakom i pospite koprom. Dobar tek!
Izvor: Coolinarika