KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Riblji tacosi - meksički klasik s morskim"twistom"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tacosi se mogu jesti kao snack ili kao puni obrok, ovisno što volite i čime ih punite. Mogu se napraviti na tisuću načina, u raznim vrstama tortilija, što ih čini stvarno raznovrsnim jelom. Obzirom da je petak dan za ribu, u ovoj verziji meksičkog klasika donosimo mali "twist" - umjesto mesa, ovi tacosi se rade s ribom. 

Sastojci za 4 osobe:

Umak:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 80 g krastavca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica svježeg limunovog soka
  • 1/2 žličice svježeg nasjeckanog kopra
  • 1/2 žličice spiruline
  • crni papar

Riba:

  • 400 g fileta bijele ribe bez kostiju (poželjno riba bez kože)
  • sol 
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 70 g panko krušnih mrvica
  • 1/4 žličice češnjaka
  • 1/4 žličice origana
  • maslinovo ulje

Tacosi:

  • rajčica
  • 100 g luka
  • 1/2 glavice bijelog kupusa
  • 8 malih tortilja
  • ploške limuna za posluživanje
  • nasjeckani svježi kopar

Priprema:

Umak:

Ogulite i naribajte krastavac. Tekućinu ocijedite i istisnite višak. Potom dodajte jogurt, protisnuti češnjak, sok od limuna, kopar, spirulinu i mljeveni papar. Ovako pripremljen umak stavite u hladnjak do posluživanja.

Riba:

Odabranu ribu začinite solju i narežite na 8 komada. Ispanirajte koristeći brašno, razmućeno jaje i mrvice sa češnjakom i origanom (1. brašno, 2. jaje, 3. mrvice). Kada dovršite pripremu, zagrijte ulje za prženje. 

Ribu pržite dok ne poprimi zlatno rumenu boju s obje strane.

Tacosi:

Narežite kupus, rajčicu (na kockice) i luk. Te sastojke stavite u zagrijanu tortilju i na to stavite komad pržene ribe. Pokapajte limunom, prelijte umakom i pospite koprom. Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of