KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Pileći souvlaki - ražnjići na grčki način

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Grčka kuhinja je pravo mediteransko čudo. Osim dobro poznate janjetine, piletina i u toj kuhinji ima široku primjenu, bilo u gyrosu ili souvlakiju. Ražnjići su, pak, vrlo dobro poznato rošitlj jelo na našim prostorima, pa zašto ne probati grčku inačicu.

Danas vam donosimo recept za ukusne marinirane pileće ražnjiće, ili souvlaki, kojima ćete u svega nekoliko minuta unijeti dašak južnog Mediterana u ove sive dane.

Sastojci za 3 osobe:

  • 600 g piletine
  • 1 limun
  • Maslinovo ulje
  • 2 režnja češnjaka
  • Origano
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Piletinu narežite na kockice, tako da ih možete nabosti na štapiće.

U većoj zdjeli pomiješajte maslinovoo ulje, limunov sok, češnjak, origano, sol i papar (to vam je marinada) i ubacite piletinu. Zdjelu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u frižider na sat i pol.

Nakon isteka vremena za mariniranje, kockice piletine nabodite na štapiće za ražnjiće te ih pecite na tavi dok lijepo ne porumene s obje strane.

Za prilog možete odabrati pomfirt, tzatziki umak, a na ražnjiće možete i dodati tikvice ili papriku da jelo bude još bogatije. Dobar tek!

Izvor: Index recepti

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter