KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Šarena tjestenina primavera za tmurne dane

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pašte nikad dosta - što se i vidi po ogromnoj količini recepata dostupnih nadohvat ruke. Može se kombinirati sa ribljim i mesnim specijalitetima, može biti glavno jelo, predjelo, ručak ili večera. Iako zima dolazi, a vrijeme je uglavnom sivo i tmurno, ovaj recept za proljetnu tjesteninu će na vaše tanjure unijeti šarenilo, ali i ukusnu i zdravu kombinaciju tjestenine i povrća.

Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g špageta, penna, bucatina, ili linguina
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 srednji ljubičasti luk
  • 1 veća mrkva
  • 1 velika tikvica
  • 90 g maslaca
  • 75 g naribanog parmezana
  • 125 ml punomasnog mlijeka
  • 1 žličica bosiljka
  • ½ žličice češnjaka
  • 2 žličice povrtne paste
  • Sol
  • Crni papar
  • 40 g sušenih mariniranih rajčica
  • 150 g cherry rajčica
  • Svježi bosiljak

Priprema:

Skuhajte i ocijedite paštu. 

Na tavu bacite žlicu maslinovog ulja i zagrijte, te dodajte luk narezan na ploške i mrkvu narezanu na trakice. Pecite 5 minuta dok ne omekšaju, uz stalno miješanje. Kada omekšaju, izvadite na tanjur.

Tikvicu prerežite na pola pa na ploške te u tavu dodajte još jednu žlicu maslinovog ulja i pecite ploške oko 6 minuta dok ne porumene s obje strane te izvadite na tanjur sa mrkvom.

Potom u tavu dodajte maslac i kad se otopi umješajte umiješajte parmezan, mlijeko, bosiljak, češnjak, povrtnu pastu, sol i papar. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Sušen rajčice narežite, a cherry rajčice prerežite na pola te oboje dodajte u smjesu i maknite sa vatre. U tavu dodajte paštu, mrkvu i tikvice da se svi sastojci povežu.

Dobar tek!

Izvor: Coolinarika

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter