Ilustracija (Pexels)
Pašte nikad dosta - što se i vidi po ogromnoj količini recepata dostupnih nadohvat ruke. Može se kombinirati sa ribljim i mesnim specijalitetima, može biti glavno jelo, predjelo, ručak ili večera. Iako zima dolazi, a vrijeme je uglavnom sivo i tmurno, ovaj recept za proljetnu tjesteninu će na vaše tanjure unijeti šarenilo, ali i ukusnu i zdravu kombinaciju tjestenine i povrća.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Skuhajte i ocijedite paštu.
Na tavu bacite žlicu maslinovog ulja i zagrijte, te dodajte luk narezan na ploške i mrkvu narezanu na trakice. Pecite 5 minuta dok ne omekšaju, uz stalno miješanje. Kada omekšaju, izvadite na tanjur.
Tikvicu prerežite na pola pa na ploške te u tavu dodajte još jednu žlicu maslinovog ulja i pecite ploške oko 6 minuta dok ne porumene s obje strane te izvadite na tanjur sa mrkvom.
Potom u tavu dodajte maslac i kad se otopi umješajte umiješajte parmezan, mlijeko, bosiljak, češnjak, povrtnu pastu, sol i papar. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
Sušen rajčice narežite, a cherry rajčice prerežite na pola te oboje dodajte u smjesu i maknite sa vatre. U tavu dodajte paštu, mrkvu i tikvice da se svi sastojci povežu.
Dobar tek!
Izvor: Coolinarika