KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Varivo od slanutka i povrća - ukusno jelo na žlicu koje se brzo i jednostavno priprema

| Autor: Glas Istre
(Foto: stazarucak.net)

(Foto: stazarucak.net)


Sezona je prehlada i viroza, a najbolji saveznik zdravlju u ovim zimskim mjesecima jesu zasigurno jela na žlicu.

Danas vam donosimo jednostavan recept za varivo od slanutka i povrća, gdje vam za pripremu treba 15-ak minuta, te za kuhanje sveukupno pola sata. Ako želite, možete dodati u varivo još povrća po izboru.

Sastojci:

  • 1 konzerva slanutka
  • 1 glavica luka
  • 2-3 mrkve
  • Manji komad korijena celera
  • 3 žlice umaka od rajčice
  • 400 ml temeljca ili vode
  • 2-3 mlada luka
  • 1 žličica suhog timijana
  • Sol
  • Papar
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Povrće nasjeckajte na sitno. U većem loncu najprije dobro zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri pa dodajte sitno sjeckani luk.

Pirjajte dok luk ne postane staklast, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera.

Pirjajte oko pet minuta pa dodajte 400 ml temeljca ili vode i umak od rajčice.

Kuhajte oko 20 minuta, a zatim ubacite slanutak, začinite soli i paprom i dodajte timijan.

Kuhajte još 5 -10 minuta, pustite da dio tekućine ispari pa maknite s vatre.

Pospite sitno sjeckanim mladim lukom, a dodati možete i žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.

Dobar tek!

Izvor: stazarucak.net

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater