(Foto: stazarucak.net)
Sezona je prehlada i viroza, a najbolji saveznik zdravlju u ovim zimskim mjesecima jesu zasigurno jela na žlicu.
Danas vam donosimo jednostavan recept za varivo od slanutka i povrća, gdje vam za pripremu treba 15-ak minuta, te za kuhanje sveukupno pola sata. Ako želite, možete dodati u varivo još povrća po izboru.
Sastojci:
Priprema:
Povrće nasjeckajte na sitno. U većem loncu najprije dobro zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri pa dodajte sitno sjeckani luk.
Pirjajte dok luk ne postane staklast, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu i korijen celera.
Pirjajte oko pet minuta pa dodajte 400 ml temeljca ili vode i umak od rajčice.
Kuhajte oko 20 minuta, a zatim ubacite slanutak, začinite soli i paprom i dodajte timijan.
Kuhajte još 5 -10 minuta, pustite da dio tekućine ispari pa maknite s vatre.
Pospite sitno sjeckanim mladim lukom, a dodati možete i žlicu kiselog vrhnja ili grčkog jogurta.
Dobar tek!
Izvor: stazarucak.net