KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Jeste li znali da su parmezan i limun super kombinacija? Donosimo vam sjajan recept koji se brzo priprema

| Autor: Lucija Sučić
(iStock)

(iStock)


Jeste li vašim okusnim pupoljcima ikada priredili rapsodiju okusa tjestenine s limunom? Ako niste, donosimo vam sjajan recept u nastavku kojeg smo pronašli na blogu Salt & Lavander.


Radi se o vrlo skromnom i jednostavnom umaku kojeg možete napraviti od sastojaka koje gotovo pa sigurno već imate kod kuće, a gotov je u čas posla. Kod ovog recepta zanimljivost leži upravo u aromi limuna koja se sjajno slaže i pojačava okus parmezana, a ako ga želite ‘pojačati’ s proteinima, dodajte mu piletinu ili škampe.


Sastojci


  • 300 g tjestenine
  • 30 g maslaca
  • pola žlice brašna
  • 1 režanj češnjaka
  • 60 ml temeljca ili suhog bijelog vina
  • žličice soka od limuna
  • korica od pola limuna
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 30 g ribanog parmezana
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, no s vatre ju maknite koju minutu ranije da bude al dente.

Kad je tjestenina skoro pa gotova, zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kad se rastopi, pospite brašnom i miješajte nekoliko minuta. Dodajte naribani češnjak, a zatim temeljac (ili vino) te limunov sok i koricu. Pustite da se krčka par minuta.

Nakon toga dodajte vrhnje, umiješajte parmezan i maknite tavu s vatre. Začinite solju i paprom po želji.

Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu i miješajte dok se se pašta ne prekrije umakom u potpunosti ne prekrije. Po želji ukrasite s još parmezana i malo nasjeckanog peršina. Uslast!

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter