Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Pljeskavice sa sirom i šampinjonima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Davor Puklavec/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Davor Puklavec/Pixsell)


Sočne pljeskavice od piletine i šampinjona punjene polutvrdim sirom i pečene na grill tavi jelo je koje će vas oduševiti svojim okusom. 

Možete ih poslužiti uz salatu i prilog po izboru.

Sastojci:

  • 250 g mljevenog pilećeg mesa
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • 1 ½ žličice soja umaka
  • ¼ žličice crvene paprike
  • 1½ žličice nasjeckanog peršina
  • 5 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan ili protisnut
  • ½mladi luk, sitno nasjeckan
  • 75 g šampinjona, sitno nasjeckanih
  • 1½ žličice balzamičnog octa
  • 1½ žličice maslinovog ulja
  • 25 g goude ili polutvrde mozzarelle

Priprema:

U tavi otopite maslac te dodajte mladi luk. Pržite dvije minute, zatim dodajte češnjak i pržite još minutu. Uspijte gljive, poklopite i pržite dok tekućina ne ispari, oko 5 minuta.

Maknite poklopac, ulijte ocat te posolite i popaprite po želji. Pržite još 2 minute, sklonite s vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi.

U većoj zdjeli pomiješajte mljevenu piletinu, gljive, soja umak, peršin te začinite s crvenom paprikom, soli i paprom po ukusu. Stavite 15 minuta u hladnjak.

Izvadite smjesu iz hladnjaka i rukama oblikujte 8 pljeskavica. U sredinu 4 pljeskavice stavite komadić sira, svaku poklopite nenadjevenom pljeskavicom te dobro zatvorite rubove. 

Na srednje jakoj vatri zagrijte nauljenu grill tavu pa počnite pržiti pljeskavice. Pržite ih 5-7 minuta sa svake strane. 

Dobar tek!

Izvor: index recepti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter