kuhajte s glasom istre

Recept dana: Mileram torta koja se topi u ustima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Foto Pixabay)

Ilustracija (Foto Pixabay)


Tijesto:

250 grama brašna

100 grama šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

80 grama margarina ili maslaca

1 jaje 

Krema:

500 ml mlijeka

2 pudinga od vanilije

200 grama šećera

800 grama milerama 

Ostalo:

Koristite voće po želji, 1 preljev za tortu, malo šlaga za dekoraciju

po želji voćkice za dekoraciju sa šlagom 

Priprema:

U posudu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje te sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u hladnjak.

Tijesto razvaljajte na masnom papiru.

Tijesto prenesite u kalup (26 cm) koji ste prethodno premazali uljem i pobrašnili (i dno i bočne stranice). Pažljivo postavite tijesto, ali ako negdje i pukne, lako ćete ga popraviti prstima. Višak koji ostane viriti iznad obruča odrežite.

Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.

U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust.

Čim skinete s vatre dodajte mileram i sjedinite.

Smjesu odmah izlijte u pripremljeni kalup s tijestom.

Odmah možete složiti i željeno voće.

Tortu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.

Tortu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice. Odmah ga možete preliti preko torte i zatim je staviti u hladnjak.

Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, a idući dan polako pomoću noža odvojite bočne stranice obruča. Pomoću što veće lopatice za kolače prenesite tortu na pladanj. Napravite to polako i neće pucati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter