NAJNOVIJERASPISAN

Županijski natječaj za financiranje projekata udruga u kulturi ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZAVRŠAVA 6. VELJAČE


U ponedjeljak je raspisan županijski javni natječaj za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru programa javnih potreba u kulturi Istarske županije. Tim povodom, županijski Upravni odjel za kulturu poziva udruge i druge organizacije civilnoga društva (zaklade, privatne ustanove, vjerske zajednice i druge neprofitne organizacije) koje su programski usmjerene na rad u kulturi na području Istarske županije, a prvenstveno one čiji su programi i aktivnosti usklađeni s Istarskom kulturnom strategijom da se prijave na ovaj natječaj.

Prioriteti

Udruge mogu prijaviti projekte/programe iz sljedećih prioritetnih područja kulture: glazbeno, glazbeno scenske i filmske djelatnosti; književnost i izdavaštvo; zaštita materijalne kulturne baštine i muzeologija; nematerijalna kulturna baština; vizualne umjetnosti; nove medijske kulture i međunarodna kulturna suradnja. Prednost imaju projekti odnosno programi koji su usklađeni s ciljevima i zadacima Istarske kulturne strategije, se provode u kontinuitetu, su podržani financijskim sredstvima iz drugih izvora te oni koje Istarska županija koordinirano financira s drugim subjektima, su kandidirani ili prihvaćeni u programima EU ili drugih međunarodnih organizacija, su od posebnog interesa i značaja za razvitak i jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije, predstavljaju kulturološki, umjetnički i strukovno vrijedne projekte/programe, su originalni te potiču razvitak ekološke i duhovne svijesti, potiču i podupiru svekoliko stvaralaštvo u Istri, su edukacijske naravi te podržavaju stvaralaštvo i afirmaciju mladih autora.

Do 400 tisuća

Planirana vrijednost natječaja iznosi 2,3 milijuna kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti je dvije tisuće kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu ili programu 400 tisuća kuna. Rok za podnošenje prijava završava 6. veljače. S istom udrugom može se ugovoriti najviše tri projekta/programa. Ista udruga može biti partner na više projekata/programa unutar prioritetnih područja kulture.

Popunjena i ovjerena prijava zajedno s potrebnom dokumentacijom dostavlja se preporučeno na adresu Istarska županija, Upravni odjel za kulturu, Mlinska 4/b, 52466 Novigrad. Sva pitanja vezana uz ovaj natječaj mogu se postavljati isključivo elektroničkom putem slanjem upita na adresu elektroničke pošte kultura@istra-istria.hr.(A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam