Javni natječaj

Financiranje kulturno-umjetničkih projekata OČUVANJE I VALORIZACIJA KULTURNE BAŠTINE NACIONALNIH MANJINA


Istarska županija raspisala je javni natječaj za financiranje kulturno-umjetničkih projekata/programa udruga nacionalnih manjina i drugih neprofitnih organizacija u sastavu Programa javnih potreba nacionalnih manjina Istarske županije za 2019. godinu.

Istarska županija, Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, poziva udruge, zajednice, društva, kulturna društva i druge organizacije civilnoga društva koje su programski usmjerene na rad očuvanja kulturne baštine nacionalnih manjina na području Županije da se prijave na ovaj natječaj za financiranje projekata.

Značajne godišnjice

Udruge sukladno ovom natječaju mogu prijaviti kulturne umjetničke projekte/programe nacionalnih manjina iz sljedećih prioritetnih područja: očuvanje i valorizacija kulturne baštine nacionalnih manjina i obilježavanje značajnih godišnjica nacionalnih manjina.

U Proračunu Istarske županije osigurat će se financijska sredstva prvenstveno za kulturno-umjetničke projekte/programe udruga nacionalnih manjina koji su od posebnog interesa i značaja za razvitak multikulturalnosti, jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije, koji se provode u kontinuitetu (nastavak financiranja višegodišnjih projekata/programa koji su uspješno ocijenjeni i odabrani u prethodnoj godini i čije su aktivnosti uspješno izvršene te se prijavljuju za nastavak financiranja u 2019. godini), su podržani financijskim sredstvima iz drugih izvora te oni koje Istarska županija koordinirano financira s drugim subjektima. Dakako, važni su i programi koji čuvaju i valoriziraju kulturnu baštinu i tradiciju nacionalnih manjina i obilježavaju važne godišnjice.

Pojedinačni projekti

Ukupno planirana vrijednost Natječaja iznosi 457.700 kuna, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu/programu je šest tisuća kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu/programu je trideset tisuća kuna. Očekivani broj pojedinačnih projekata/programa koji će se financirati je 48.

Rok za podnošenje prijava projekata/programa po ovom natječaju je do 6. veljače. Sve upute za prijavitelje dostupne su na mrežnim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr.(V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini