PIŠE MARCELLO ROSANDA

Zoričić ponovo "rekao pa porekao". Odabirom Josipovića na čelo Pulaprometa opet je pogazio toliko proklamiranu transparentnost

| Autor: Marcello ROSANDA
Igor Škatar i Filip Zoričić (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Igor Škatar i Filip Zoričić (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nakon što je danas u Komunalnoj palači održana Skupština trgovačkog društva Pulapromet na kojoj je opozvan dosadašnji član uprave - direktor Igor Škatar i imenovan novi član uprave - direktor Tomislav Josipović, postalo je sasvim jasno da je prošlogodišnji javni poziv nove vlasti za članove nadzornih odbora bio samo farsa.

Naime, skupština Pulaprometa, u kojoj većinu ima Grad Pula, odnosno gradonačelnik, na kraju odlučuje o odabiru direktora i Filip Zoričić je, usprkos stavu Nadzornog odbora, odabrao svojeg čovjeka i time pogazio toliko puta proklamiranu transparentnost.

Štoviše, situacija još i više bode u oči budući da je Josipović bio tek treći izbor Nadzornog odbora, nakon samog Škatara i Darka Radetića, zaposlenika Pulaprometa.

Dakle, pitanje svih pitanja je za što je služio čitav postupak biranja nadzornih odbora ako se na kraju krajeva postupak odabira direktora gradskih poduzeća svodi na - političku volju. Naravno, od početka je bilo sasvim jasno da Zoričić više ne želi Igora Škatara na čelu Pulaprometa, budući da se Škatar uvelike veže za politiku bivše IDS-ove vlasti.

Gradonačelnik tako čisti teren za svoje ljude, a praksa je to kojoj se gorljivo protivio. No, dogodila se velika greška u koracima jer je Nadzorni odbor, na njegovo iznenađenje, izabrao baš Škatara. No, gradonačelnik se nije dao smesti i još jednom je poručio - "finito".

Iz svega se može jedino zaključiti da je Zoričić očito ponovno pao na testu dosljednosti. Ako je, kako je rekao, prošlogodišnji javni poziv za članove nadzornih odbora bio jedan od novih koraka u transparentnosti nove politike koja upravlja Gradom, ovo nepoštivanje njihovog prijedloga može se samo protumačiti kao - netransparentnost i odraz toliko osuđivane političke samovolje.

I Filip se Zoričić tako, sve više i više, pokazuje kao samo jedan u nizu lokalnih šerifa u nastajanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum