ZORIČIĆEV ODABIR

Kandidate za direktora Pulaprometa procjenjivala je i tvrtka Educamix, kojoj je to plaćeno 32.000 kuna. Ni oni nisu mislili da je Josipović najbolje rješenje!

| Autor: Marcello ROSANDA
Josipović i Zoričić

Josipović i Zoričić


Iako se do sada smatralo da je prijedlog o prednosti Igora Škatara i Darka Radetića u utrci za šefa Pulaprometa samo stvar Nadzornog odbora, iz neslužbenih izvora saznajemo da je u cjelokupan postupak bila uključena tvrtka koja se bavi razvojem ljudskih potencijala Educamix.

Ta je tvrtka bila angažirana u procjeni kandidata za direktorske pozicije svih gradskih poduzeća. Njoj je, barem kada je riječ o Pulaprometu, plaćeno 8.000 kuna po kandidatu.

Oni su, naime, podvrgnuti pisanom i usmenom testiranju kojim je izvršena procjena psihološkog profila i kompetencija kandidata, odnosno ciljeva i motivacija za rad.

Dakle, samo za Pulapromet utrošeno je nemalih 32.000 kuna javnog novca (u početku je sudjelovao i četvrti kandidat) za mišljenje koje na kraju - nije uvaženo. Jer, po procjeni Educamixa, najviše je bodova ostvario Radetić, pa Škatar, dok je Josipović opet bio treći.

Podsjetimo, gradonačelnik Filip Zoričić danas je za direktora Pulaprometa odabrao Josipovića usprkos preporuci NO-a koji je na prvo mjesto stavio Škatara, a na drugo Radetića.

"Podržao sam gospodina Tomislava Josipovića jer je imao odličan program, dovoljno je mlad, a iskusan, dokazao se u radu NO-a Herculanea, jedini je govorio o viziji poduzeća i uvjetima radnika", rekao je Zoričić o razlozima svog odabira.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum