GRADONAČELNIK NAM JE JEZGROVIT

Zoričić o Škataru i Pulaprometu: "BIT ĆE SVE OK. HVALA"

| Autor: Marcello Rosanda
Gradonačelnik Filip Zoričić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Gradonačelnik Filip Zoričić (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Nakon što je Nadzorni odbor Pulaprometa izabrao Igora Škatara kao kandidata za novi mandat na čelu te tvrtke, suprotno željama gradonačelnika Filipa Zoričića, postavlja se pitanje što će se događati dalje.

Zoričić će vjerojatno polomiti zube na smjeni Škatara, naravno ako bude ostao dosljedan svojim riječima, proklamiranoj transparentnosti, te, uostalom, svojim nadzornim odborima. Točnije, onim nadzornim odborima koje je putem javnog natječaja biralo povjerenstvo nove vlasti.

Gradonačelnik Zoričić je tada istaknuo da je javni poziv za članove nadzornih odbora jedan od novih koraka u transparentnosti nove politike koja upravlja Gradom, kao i njihove tadašnje programske koalicije.

"Uz transparentnost, tu su stručnost i moral i od toga ne odstupamo i to su premise kojima želimo početi nove procese u gradu koji će vratiti povjerenje u politiku, struku i ljude.

Rad trgovačkih društava bit će transparentan, neće više biti centralizacije i središta moći i neće jedan odlučivati o svemu", rekao je tada Zoričić, kojeg smo pitali koji su daljnji koraci, kada će se sastati Skupština Pulaprometa i hoće li se uvažiti prijedlog NO-a.

Odgovorio nam ne istovremeno vrlo kratko, optimistično i cinično: "Bit će sve ok. Hvala", kaže on.

Pred gradonačelnikom očito stoji novi test dosljednosti. Ako je, kako je rekao Zoričić, javni poziv za članove nadzornih odbora jedan od novih koraka u transparentnosti nove politike koja upravlja Gradom, hoće li idući koraci biti i poštivanje prijedloga tih odbora?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini