UPOZORENJE SDP-ovaca

"Zgrada na ulazu u Pulu već godinama dočekuje goste ovako derutna i opasna"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

"Zgrada na ulazu u Pulu već godinama dočekuje goste ovako derutna i opasna za naše sugrađane. Prije nekoliko godina s nje je pao i balkon. Udio vlasništva u zgradi ima i Grad Pula, ali za sanaciju nema sluha", riječi su kojim je predstavljanje listi za izbore u mjesnim odborima koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-IL otvorila Sanja Radolović, predsjednica pulskog SDP-a.

Nositelji lista za mjesne odbore Arenu, Monte Zaro, Šijanu i Stari grad konferenciju za novinare održali su pred atraktivnom, ali zapuštenom austrijskom zgradom u Tršćanskoj, prepoznatljivoj po zaštitnoj skeli.

Problem derutnih fasada zajednički je svim ovi mjesnim odborima. Kako Radolović kaže, kroz gradski program Dolcevitta u sedam je godina obnovljeno tek 40-ak fasada, što pokazuje da program treba iz temelja promijeniti.

- Osim ove zgrade problema imamo i u ulicama iznad Arene gdje je veliki broj derutnih i opasnih fasada koje nisu čak ni označene tablicom za opasnost po prolaznike, rekao je između ostalog Damir Milanović, nositelj liste za MO Arena. Istaknuo je da se u gradu radi po inerciji, što se dobro vidi upravo na ovom području.

- Čisti se samo ono što bi turisti mogli vidjeti. Oko Arene je sve lijepo uređeno, ali čim se maknete u Emovu, Varaždinsku, Teslinu, vidite da su te ulice zapuštene, rekao je Milanović.

Derutne fasade problem su i drugih dijelova Pule, istaknuli su nositelji lista, a posebno u starom gradu. Rak-rana tog područja, rekla je Sena Devović, nositeljica liste za MO Stari grad, prazni su poslovni prostori.

- Zatvaranjem poslovnih prostora zatvaramo radna mjesta, smanjujemo financije lokalnoj zajednici. Treba vidjeti je li problem visina ili duljina zakupa ili prenamjena prostora, a korisnike stimulirati i potaknuti da ostanu u tom prostoru, da se zadrži poduzetnička djelatnost jer stari grad treba živjeti, rekla je Devović.

SDP-ovci ističu da je vidljiv problem odvoza otpada u gradu, a slažu se da treba urediti Ulicu 43. istarske divizije te ugraditi svjetlosnu signalizaciju za što bolju preglednost pješaka, posebno kod škole.

Treba urediti parkiralište kod autobusnog kolodvora. No, glavni problem na području Šijane, kako je istaknula Milena Mikač-Bogunović, nositeljica liste za taj MO, je oborinska odvodnja koja za vrijeme većih oborina, zbog prekinutih starih odvoda, poplavljuje niža područja Šijane, od velikog rotora preko 43. istarske divizije do Punte. Grad godinama obećava rekonstrukciju 43. istarske divizije, kaže, a stanje za stanare i poslovne korisnike je neizdrživo prilikom većih oborina.

- Građane Šijane muče i napušteni poslovni prostori u robnoj kući Šijana i bivšoj vojarni, koji mame da se u njih provali i tu odvija nešto neprimjereno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater