SANJA RADOLOVIĆ, SDP-ova kandidatkinja za EU parlament

IDS ima sreću što su izbori ove nedjelje, jer bi za mjesec dana ostali ispod praga. Ako Beljak i Mrak Taritaš prepuste svoje glasove Flegu, bit će POLITIČKI MRTVACI

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Sanja Radolović (Milivoj MIJOŠEK)

Sanja Radolović (Milivoj MIJOŠEK)


Potrudila sam se maksimalno u kreiranju vlastitog programa koji se oslanja na politike SDP-a, za što ću se zalagati neovisno o tome uđem li u EU parlament ili ne. Moj naglasak je prije svega na obrazovanju, zapošljavanju i rješavanju stambenog pitanja za mlade

 

Predsjednica pulskog SDP-a, gradska i županijska vijećnica Sanja Radolović najmlađa je kandidatkinja na SDP-ovoj listi na izborima za EU parlament. U fokusu njenog programa su kvalitetan obrazovni sustav, zdravstvo dostupnom svima i konkurentno gospodarstvo. Na Fakultetu ekonomije i turizma (FET) u Puli 2016. godine tekla je titulu doktorice znanosti iz područja ekonomije, a 2018. postala predavač iz područja ekonomije.

- Svojim političkim angažmanom u Istri otvorili ste razne teme. Stranka je to očito honorirala i nagradila Vas mjestom na listi?

- Nije nagradila samo mene, već i cijelu gradsku i županijsku organizaciju. Stranka je time iskazala podršku Istarskoj županiji, jer su jasno dali do znanja da Istra treba imati svog predstavnika u Europskom parlamentu.

- Realno, Vaše su šanse pored Biljane Borzan, Tonina Picule ili Gordana Marasa jako, jako male, gotovo nikakve. Jeste li toga svjesni?

- Naravno da sam svjesna, ali ja sam timski igrač. Potrudila sam se maksimalno u kreiranju vlastitog programa koji se oslanja na politike SDP-a, za što ću se zalagati neovisno o tome uđem li u EU parlament ili ne. Moj naglasak je prije svega na obrazovanju, zapošljavanju i rješavanju stambenog pitanja za mlade.

- Ima mnogo gorućih tema u Istri, iako se vladajući svim silama trude prikazati da tome nije tako. Što po Vama najviše muči građane?

- Problemi su usko vezani uz sve najveće projekte koji su u tijeku ili nisu u potpunosti završeni. Prvo, tu je izgradnja nove bolnice koju gradimo toliko dugo da se stječe dojam kao da ih gradimo deset. Ogroman problem je zbrinjavanje otpada. Iako smo se svi nadali da će Kaštijun donijeti nešto dobro, kao što su nas u to uvjeravale lokalne vlasti. Tvrdili su da ćemo smeće plaćati manje ako više recikliramo, ali to se nije dogodilo. Svjedoci smo da se u svakom gradu i općini apsolutno ništa nije promijenilo, osim što su nam računi veći i do 200 ili 300 posto. Nismo ni zagrebli u problematiku rekonstrukcije željeznica u Istarskoj županiji. Tužno je što nam je novac iz fondova na raspolaganju, a nacionalna vlast nije zainteresirana. No, u Istri smo sredstva za to trebali povući putem prekograničnih projekata.

- Danas lokalna vlast zbog problema na Kaštijunu proziva Zagreb, župan je čak najavio i tužbu protiv države. Vjerujete li da nisu ništa znali, odnosno da je za sve propuste kriva država?

- Naravno da su sve znali. Njima uvijek odgovara kad trebaju rezati vrpce, kao što su recimo rezali na velikom pulskom rotoru. Onda se lokalna vlast naslikavala kao da su oni sagradili taj rotor, a tako će biti i kada bude izgrađena bolnica. Tada će se će se prezentirati kao da su je oni izgradili. Isto su napravili i kad se gradio sveučilišni kampus. No, kad nastanu problemi, onda je kriv Zagreb. Na Kaštijunu nisu rezali vrpce, ali su se ranije hvalili da jedino Istra ima takav sustav zbrinjavanja otpada i da je to nešto fenomenalno. Sada kad su se pojavili problemi, imamo populizam. Flego prijeti da će tužiti državu. Kad smo ih mi dvije godine neumorno propitivali o nizu nedostataka i problema na Kaštijunu, nitko nas nije želio slušati.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater