Halo, Glas Istre

ZBOG KORONAVIRUSA U Hugo's baru u Max Cityju KONOBARIMA KOLEKTIVNI OTKAZ!

| Autor: D. PALIBRK
(D. PALIBRK)

(D. PALIBRK)


"U Hugo's baru u Max Cityju u Puli svi smo kolektivno dobili otkaz zbog koronavirusa. No, to nije trenutno najveći problem jer situacija je takva kakva jest. Problem je u tome što nismo dobili plaću za veljaču, koje su trebale biti isplaćene do 15. ovog mjeseca. Ovo je jako sramotno za našu državu da se ovakve stvari događaju, da ljudi nemaju od čega živjeti a poslodavci ne isplaćuju plaće. Bitno da znaju dati otkaze, a u ugovoru napisati da je sporazumni raskid ugovora da bi sebe zaštitili a nas radnike sjebali jer nemamo pravo na biro i primanje naknade", piše nam čitateljica preko Facebook profila Glasa Istre, moleći da ostane anonimna.

Hugo's bar, nakon Zagreba, otvoren je u Puli prije otprilike godinu dana, na prizemlju novog trgovačkog centra na Stoji. Vlasnik je Hrvoje Požar, a njegova PR agentica potvrdila nam je otkaze, ali tvrdi da je plaća za veljaču isplaćena - "U petak ili jučer, u ponedjeljak, nisam sigurna, ali plaće su uredno isplaćene", kaže, iako je već 24. u mjesecu.

- U Puli smo imali četvero zaposlenih, neki su još bili na probnom roku, znate kako se konobari često izmjenjuju. Imali smo i studente. U Max Cityju su stravično visoki troškovi i nismo imali izbora, nismo mogli čekati Vladine mjere. Jedina opcija je bila otpustiti ljude da bismo smanjili troškove i preživjeli krizu. Veći broj njih je došao nedavno, a jednu curu koja je najduže radila i kojoj je prošao probni rok zadržali smo u radnom odnosu. U Max Cityju su svi ugostitelji svim svojim zaposlenicima odmah dali otkaze. Tako je i u Zagrebu, veliki poznati restorani otpustili su po 40-50 ljudi. Mi živimo od dnevnog prometa i kada nema priljeva bolje je otpustiti ljude, da makar na burzi nešto dobiju. Ni Vlada nije donijela trajne mjere, mi ni dalje ne znamo što nas čeka, kaže zaposlenica Hugo's bara zadužena za medije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini