ZANIMLJIVO PITANJE....

Zašto policajci kontroliraju ulazak vozila u Pulu na Velom Vrhu? Pa zar Veli Vrh nije Pula?

| Autor: B. PETROVIĆ
CROPIX

CROPIX


Jedna čitateljica požalila se našoj redakciji što je policajci već nekoliko dana zaustavljaju i provjeravaju ispod mosta na Velom Vrhu.

- Očito Veli Vrh nije Pula. Policijske kontrole nalaze se ispod plavog mosta na Rivi i kontroliraju ulazak u grad, pa zaustavljaju i nas, mještane Velog Vrha jer se krećemo po svojem gradu. Sve bi to bilo ok kada bi barem pri zaustavljanju provjeravali podatke krši li netko samoizolaciju, ali ne, oni samo zaustave vozilo, pogledaju osobnu i puste nas u promet i tako po četiri puta na dan dok vozim mamu na posao i s posla, ljuti se ova Puljanka, pitajući se zašto je Veli Vrh tampon-zona za koronu.

Kako izgledaju policijske provjere na terenu i zašto se vozači zaustavljaju na Velom Vrhu, a ne na granici Pule prema Vodnjanu i Fažani, ili se radilo o nasumičnoj kontroli, upitali smo Natašu Vitasović, glasnogovornicu PU istarske.

Ona navodi da policijski službenici provode sve mjere sukladno odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite pa tako i odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj. Mjere se provode kontrolom prometa na prilaznim cestovnim pravcima gradova i naselja na području cijele županije.

- Kontrolne točke organizirane su sukladno prosudbi policijske uprave te se uspostavljaju i ukidaju sukladno sigurnosnim procjenama i stanju na terenu, a trenutno se kontrolna točka ne nalazi u spomenutoj Ulici 119. brigade, odnosno na rivi, navodi nam Vitasović.

Iz PU istarske pozivaju sve građane da poštuju odluke nacionalnog Stožera, kao i sve druge preporuke vezane za zaštitu od koronavirusa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom