raspisani natječaji

ZAPOŠLJAVANJE U PULSKIM GRADSKIM ODJELIMA Doznajemo detalje

Raspisani su radi povećanog obujma posla u izradi projekata, poslova prikupljanja statističkih podataka i analize u novom Odsjeku za strateško planiranje, te odlaska službenice u mirovinu, objašnjavaju iz Grada

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Čim se ustoličio u Komunalnoj palači, gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je zapošljavanje u gradskim poduzećima i ustanovama, međutim, to nije slučaj i s gradskim odjelima. Na stranicama Grada objavljeni su natječaji za zapošljavanje u tri odjela.

Jedna osoba zaposlit će se u Odjelu za lokalnu samoupravu, i to na radnom mjestu "savjetnik 2.", na neodređeno vrijeme. Riječ je o, objašnjava se u oglasu, stručnjaku za prikupljanje podataka i izradu analitičkih podloga. Natječaj je otvoren do 27. rujna.

U Odjelu za društvene djelatnosti i mlade traže se dvije osobe za radno mjesto "savjetnik 1.", i to za međunarodne projekte koji će se, kako stoji u javnom natječaju, zaposliti na neodređeno. Kandidati uz ostalo moraju biti magistri struke ili stručni specijalisti društvenih ili humanističkih znanosti. Moraju imati najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, kao i ECDL Start certifikat. Također moraju imati položen državni stručni ispit, te poznavati talijanski i engleski jezik. Natječaj je bio objavljen 15. rujna, a rok za prijavu istekao je prekjučer.

Uz poznavanje talijanskog i engleskog, i ovdje kandidat mora biti magistar struke ili stručni specijalist pravne struke s najmanje godinom iskustva na odgovarajućim poslovima. Mora imati

ECDL Start certifikat i položen državni stručni ispit.

U Upravnom odjelu za financije i gospodarstvo otvoren je javni natječaj za radno mjesto višeg referenta za gradske prihode na određeno vrijeme radi obavljanja poslova čiji se opseg privremeno povećao. Kandidat mora, uz ostalo, biti sveučilišni ili stručni prvostupnik ekonomske struke. Rok za prijavu je 30. rujna.

Na pitanje znači li da ovo zapošljavanje ukazuje na nedostatak broja zaposlenih u gradskim službama, iz Komunalne palače odgovaraju da je Odjel za financije i gospodarstvo raspisao natječaj zbog odlaska službenice u mirovinu. Kad je riječ o Odjelu za društvene djelatnosti i mlade, objašnjavaju da su do sada, zbog povećanog opsega poslova, zapošljavali osobe na određeno vrijeme za provedbu projekata i iz projekata osiguravali sredstva za njihove plaće.

"Budući da se navedeni poslovi više ne mogu svrstati u kategoriju privremenog povećanja opsega poslova, planiraju se zaposliti dvije osobe na neodređeno vrijeme koje bi kontinuirano radile na provođenju projekata iz fondova u okviru nadležnosti odjela. Cilj je da se plaće djelatnika i dalje financiraju iz sredstava projekata koliko to pojedini natječaji budu omogućavali.

Budući da je Grad, objašnjavaju dalje, ustrojio Odsjek za strateško planiranje, radi provedbe svih aktivnosti propisanih Zakonom o strateškom planiranju i upravljanja razvojem RH, Odjel za lokalnu samoupravu raspisao je natječaj za savjetnika 2., odnosno stručnjaka za prikupljanje statističkih podataka i izradu analitičkih podloga.

Iz Grada navode da je Odjel za lokalnu samoupravu raspisao natječaj i za višeg stručnog suradnika 1. za pravne poslove u Odsjeku za poslove Gradskog vijeća i gradonačelnika, i to radi pravovremene edukacije službenika koji će preuzeti pravne poslove nakon odlaska u mirovinu službenica koje su taj posao obavljale niz godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater