PULA

Pulski nezavisni, Možemo i SDP: Javni poziv za članove NO je novi korak nove politike

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisna lista Filipa Zoričića, platforma Možemo! i pulski SDP, partneri u pulskom Gradskom vijeću, istaknuli su u utorak kako je javni poziv za članove nadzornih odbora jedan od novih koraka u transparentnosti nove politike koja upravlja Gradom, kao i njihove programske koalicije.

"Uz transparentnost, tu su stručnost i moral i od toga ne odstupamo i to su premise kojima želimo početi nove procese u gradu koji će vratiti povjerenje u politiku, struku i ljude. Rad trgovačkih društava bit će transparentan, neće više biti centralizacije i središta moći i neće jedan odlučivati o svemu”, rekao je gradonačelnik Pule, nositelj Nezavisne liste, Filip Zoričić.

Predsjednica Gradskog vijeća iz platforme Možemo Dušica Radojčić rekla je kako će budući članovi nadzornih odbora imati potrebnu stručnost i iskustvo.

„To će osigurati djelotvorniji sustav kontrole poslovanja u cilju postizanja temeljne funkcije javnih poduzeća - uspostavljanje kvalitetne, učinkovite, dostupne i ekonomične javne usluge. Zaboravite namještene natječaje, pozivamo najbolje stručnjake da se jave na ovaj poziv", pozvala je Dušica Radojčić.

Predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović rekla je da se provedbom javnog poziva za izbor članova nadzornih odbora trgovačkih društava Grada Pule želi postići transparentnost u radu, ali i povećanje efikasnosti i kvalitete rada trgovačkih društava.

„Ne želimo da u nadzornim odborima kao do sada sjede samo osobe obojane određenim političkim predznakom koje bespogovorno dižu ruke i klimaju glavom bez da uopće razumiju materijale o kojima glasuju i koji bi trebali biti predmet rasprave na sjednicama nadzornih odbora. Zbog toga od kandidata za članove/ice nadzornih osoba i tražimo određeni stupanj obrazovanja i radnog iskustva“, rekla je Radolović.

Članovi/ice nadzornih odbora, zaključila je Sanja Radolović imat će samostalnost u svom radu, ali odgovornost koja dolazi s time.

Grad Pula je, sukladno najavama nove Gradske uprave, raspisao javne natječaje za članove nadzornih odbora trgovačkih društava u kojima je vlasnik ili suvlasnik.

Natječaji su objavljeni za članove nadzornih odbora trgovačkih društava Kaštijun d.o.o., Pragrande d.o.o., Pula Herculanea d.o.o. i Vodovod Pula d.o.o., a u narednim danima slijedit će raspisivanje javnih natječaja i za ostala trgovačka društva u kojima je Grad Pula vlasnik, odnosno suvlasnik.

Član nadzornog odbora ne zasniva radni odnos s trgovačkim društvom već se bira na mandat najviše četiri godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum